Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Voetbal voor Edese hangjeugd

Edese jongeren kunnen wekelijks kooivoetballen in drie wijken. Het cage soccer is een activiteit van een nieuwe naam in Ede, de welzijnstak van Youth For Christ. De mobiele voetbalkooi is twee keer per week te vinden in de Klaphekbuurt. In Veldhuizen B en de Zeeheldenbuurt staat de kooi wekelijks een avond.

Het welzijnsproject van jongerenorganisatie Youth For Christ heet The Mall. Het is sinds 2001 gelanceerd in een groot aantal Nederlandse steden. De activiteiten worden afgestemd op de vraag en kunnen per wijk verschillen. In Ede is Marco Valster begin dit jaar officieel met het project aan de slag gegaan. In de Klaphek draait het al sinds begin vorig jaar. De kooi trekt daar wekelijks gemiddeld twintig voetballers, bij mooi weer veel meer.

Naast de voetbalkooi heeft The Mall inmiddels een kook- en een meidenclub voor tieners uit de Klaphek in buurthuis De Kolk aan de Schaapsweg. "Onze insteek is om de jongeren op te zoeken in de wijk."

Het benodigde geld komt onder meer van de gemeente Ede. Het gemeentebestuur financiert een deel van de uren dat de voetbalkooi op woensdagavond in Veldhuizen is te vinden. "Het past in onze plannen voor Veldhuizen", motiveert woordvoerder Hans Vulto. Hoeveel geld de gemeente precies in het project steekt, is volgens hem nog niet bekend. The Mall werkt ook samen met Edese kerken. De Baptistengemeente betaalt mee aan de Klaphek-activiteiten, terwijl de evangelische Jonah-gemeente de voetbalkooi in de Zeeheldenbuurt mogelijk maakt.

Volgens Valster gaat het The Mall om welzijnswerk. "Maar we doen het werk juist vanuit onze identiteit." Youth For Christ wil in Ede ook activiteiten waarbij het geloof expliciet ter sprake komt, gaan organiseren. Die worden apart aangekondigd. Een Edese afdeling van de organisatie is in de maak. Het jongerenwerk in Ede gebeurt volgens hem zoveel mogelijk in overleg met andere aanbieders van activiteiten voor jongeren: "Op dubbele activiteiten zit niemand te wachten." Valster wil de komende periode gebruiken om de activiteiten in de drie Edese wijken verder uit te bouwen. Hij droomt onder meer van een eigen jeugdhonk in de Klaphekbuurt.

Met liefde en geduld is niets onmogelijk
Daisaku Ikeda

Agenda