Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Konijnen als huisdier

Konijnen zijn, op honden en katten na, de meest geliefde maar ook meest miskende dieren die wij als huisdier plegen te houden. Deze mooie en intelligente dieren worden nog veel te vaak in een opwelling aangeschaft als knuffel voor kinderen en opgesloten in te kleine hokken om er zo nu en dan eens uitgehaald te worden. De aandacht voor het beestje verslapt snel en de verzorging recht evenredig. Als de ouders er onvoldoende achterstaan is het lot van zo'n konijntje vaak gauw bezegeld. Het verkommert eenzaam in zijn eigen uitwerpselen of er wordt, in het gunstigste geval, afstand van gedaan bij een dierenopvang of een ander thuis voor gezocht. Helaas nog vaak genoeg wordt die moeite niet eens genomen. Het beestje wordt gedumpt in park, bos of op een parkeerplaats of het deurtje wordt achteloos opengelaten zodat hij het zelf maar uit moet zoeken. Als hij geluk heeft, wordt hij op tijd gevonden voordat een kat, hond of vos dat doet en belandt via dierlievende mensen of via de dierenambulance in een dierenasiel of een konijnenopvang. In zo'n geval krijgt het via echte konijnenliefhebbers een tweede en betere kans.

  • Een goede behuizing is ruim, schoon en braakbestendig zodat het lekker en veilig kan rennen en springen.
  • Het konijn krijgt een partner van het andere geslacht. Het mannetje wordt gecastreerd om nageslacht te voorkomen. Konijnen zijn sociale dieren die, buiten de aandacht en liefde van hun menselijke verzorgers, ook dringend behoefte hebben aan soortgenoten.
  • Ze krijgen het juiste voer: beetje bix, het juiste groenvoer en beschikken ALTIJD over vers hooi en water.

Nu kan het natuurlijk ook zijn dat uw konijn, ondanks de juiste zorg, liefde en aandacht toch per ongeluk op straat belandt. Informeer dan bij het dierenasiel, de dierenambulance of bij Stichting Amivedi of hij al gevonden is en/of geef door dat u hem vermist. Je weet maar nooit.

Zwartje en Mop hebben jarenlang van elkaars gezelschap mogen genieten. Zwartje overleed op 11 jarige leeftijd, Mop werd 8 jaar oud.

 

Voor meer informatie kijkmbij

http://www.konijnen.nl of

http://www.bunnybin.nl

 

Jenni Vandeberg

Met liefde en geduld is niets onmogelijk
Daisaku Ikeda

Agenda

18/10/2021 - 19:30 Gevelstenenworkshop
27/10/2021 - 19:30 Mozaieken in het Eigen Gebouw
01/11/2021 - 19:30 Gevelstenenworkshop
08/11/2021 - 19:30 Gevelstenenworkshop