Op dinsdagavond 28 mei van 19.00-20.30u kun je meedoen met "Archery Tag". Met de Larp pijlen kan je veilig op elkaar schieten. Door de veiligheidsmaskers en de zachte pijlen hoef je je over de veiligheid geen zorgen te maken.

Woensdagmiddag 22 mei kun je een glas of een potje beschilderen of graveren met een graveerpen.Er zijn glazen en potjes beschikbaar, maar he kunt ook zelf een mooi glas meenemen.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Nationale Beweegweek (27 mei – 31 mei) voor ouderen.

We gaan een uurtje lekker bewegen met verschillende materialen. Voor de materialen wordt gezorgd. Het gaat om veelzijdige bewegingen en coördinatie-oefeningen.

Sportservice De Vallei brengt senioren in de gemeenten Ede, Rhenen en Wageningen in beweging tijdens de Nationale Beweegweek

Deze koffieochtend komt de Lunterse architect Maarten Hindriks vertellen over architectuur en ons woongedrag onder de titel  "de explosie van de kachel".

Sportbieb Klaphek: Sinds april 2024 is de Klaphek een Sportbieb rijk. In de garagebox aan de St. Hubertus is allerhande materiaal aanwezig voor sport en spel.

Team Buurtzorg Ede NoordWest (u heeft ons vast wel eens zien fietsen in de wijk!) zoekt z.s.m. een ander kantoor, bij voorkeur in of vlak bij de Zeeheldenbuurt. We zoeken een eigen ruimte van ongeveer 25 m²  met (gebruik van) toilet en keukentje.

De stenenmozaïek met stenen die door kinderen zijn geschilderd tijdens de zomaar-avonden van verleden jaar is verleden week geplaatst op het Slijpkruikgebied bij de speelplaats. De stenen zijn met tegellijm gelijmd op grote stoeptegels van 40x60cm en gevoegd met voegmiddel voor buiten.

Op maandagavond 22 april organiseert de Ver. Zeeheldenbuurt een historische rondwandeling. Het evenement begint om 19.00u in het Eigen Gebouw op Bettekamp 29 met een presentatie van oude foto's van de buurt en de vergelijking met nu.

Eind maart is een nieuwe ronde gestart van EdeDoet. De sluitingsdatum van deze ronde is as zaterdag 20 april. Donner dus je cheque of activeer hem uiterlijk as vrijdag.

Met de bonnen die we als Zeeheldenbuurt hebben ontvangen hebben we al diverse projecten kunnen realiseren zoals:

Om 20.30u begint het openbare gedeelte van deze ledenvergadering van de Vereniging Zeeheldenbuurt en is toegankelijk voor alle buurtbewoners. Je kunt dan meedoen aan de buurtquiz, met vragen over de Zeeheldenbuurt van toen en van nu.

Zaterdag 24 februari was het erg druk vlak bij de brievenbus aan de Jachtlaan. Nee, het had niets te doen met de post. Buurtbewoners hadden de werkkeet van de gemeente gecharterd en er was een medewerker van Malkander actief.

Op dinsdag 27 februari 20.00.u organiseert de vereniging Zeeheldenbuurt een netwerkborrel voor bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties die actief zijn in en om de buurt. We hopen dat het weer net als eerdere bijeenkomsten een gezellige en inspirerende avond wordt.

In de Wethoudersbuurt in Ede (Thomaslaan, Van Voorthuizenlaan en IJssel de Schepperlaan) worden dit jaar 97 huurwoningen van woningcorporatie Woonstede gesloopt.

De voor- en achtertuinen van deze woningen staan vol met waardevol groen. Omdat Woonstede wil voorkomen dat dit groen verloren gaat tijdens de sloop, heeft ze aan Stichting Struikroven gevraagd een Struikroofactie te organiseren.

De Struikroofactie vindt plaats op zaterdag 17 februari van 10:00 – 14:00 uur. Inwoners van Ede en omstreken krijgen de kans om zelf planten en struiken uit te graven en (gratis!) mee te nemen om in hun eigen tuin een tweede leven te geven. Voor meer informatie zie: www.struikroven.nu/ede.

In de maand januari van 2024 zijn er kort na elkaar 3 ongelukken gebeurd op de rotonde Klaphekweg - Veenderweg. Raadslid Daan Weststrate heeft daarover vragen gesteld aan de wethouder (dhr. De Pater).

Het is 5 januari en de meeste kruitdamp is opgetrokken, maar nog niet alles blijkt te zijn afgestoken. Nog steeds zijn er mensen die vinden dat het ook in januari en de rest van het jaar mogelijk moet zijn om vuurwerk af te steken.

De Vereniging Zeeheldenbuurt wenst u Fijne Feestdagen en een goed en gezond 2024

Tai Chi is een bewegingskunst met gezondheids-bevorderende eigenschappen. Je kunt het tot op hoge leeftijd beoefenen.

Op dinsdag 12 december van 19.00-21.00u is er weer een creatieve inloop in het Eigen Gebouw op Bettekamp 29. Je kunt kennismaken met diverse technieken zoals mozaïeken, gevelstenen maken, hout graveren. porselein en textiel schilderen en macrame.

Binnenkort (30 oktober) gaat een gedeelte van de Klaphekweg dicht. Van de 2,5 uitvalswegen die onze wijk voor auto's heeft gaat er 1 dicht en wel waar de Jachtlaan aansluit op de Klaphekweg.

Dit jaar is samen met bewoners van de Zeeheldenbuurt gewerkt aan een zogeheten
Buurtuitvoeringsplan (BUP), de eerste in de Gemeente Ede! In dit plan staat hoe de wijk het beste van het
aardgas afgekoppeld kan worden en wat mogelijke manieren van duurzaam verwarmen zijn. De

Het college van B&W in Ede heeft de Vereniging Zeeheldenbuurt erkend als algemene belangenvereniging, vergelijkbaar met de status van een dorpsraad of wijkraad in de gemeente. Daarmee is de Zeeheldenbuurt de enige buurt in Ede met een formele vertegenwoordiging in de gemeente.

Na het opnieuw inrichten van het bloemenperk t.o.v Wiite de Withstraat nr 5 met een fleurig resultaat als gevolg willen bewoners van de Witte de Withstraat een ander perk opnieuw inrichten samen met de wijkbeheerder.

In de afgelopen vakantieweken zijn er in totaal 10 gemozaïekte stoeptegels verdwenen uit het trottoir zonder rmedeweten van de makers of de vereniging, klaarblijkelijk gestolen. De tegels zijn door buurtbewoners gemaakt in het kader van het mozaïekkproject dat sinds 2014 door de Vereniging Zeeheldenbuurt wordt georganisaeerd.

Sinds een aantal maanden is er in onze wijk een nieuwe Whatsappgroep opgezet onder de naam: “Preventie Groep Zeeheldenbuurt”.

Bewoners van de Voerakker zullen in het najaar te maken krijgen met aanpassing van bepaalde stukken groen. De bomen aan de straat zullen vervangen worden. Daarnaast zal aan de oneven zijde tussen de nummers 29 en 47 ook wat veranderen. De gemeente heeft een heel plan.

Ooit Ede gezien vanaf het oudste uitkijkpunt van de stad? Grijp uw kans op vrijdag 7 juli, met een beklimming van de toren van de Oude Kerk in Ede. Bekijk de skyline van Ede vanaf de omloop van de kerktoren. Stichting Recreatie Veluwe & Vallei (SRVV) organiseert deze torenbeklimming.

Is het centrum van Ede wel het centrum van de stad? Hoe zag dat er ooit uit? Wat voor panden stonden hier? Ga woensdag 12 juli met de gidsen van SRVV op ontdekkingstocht door de Edese Grotestraat.