Op di 26 maart organiseert de Ver. Zeeheldenbuurt in het Eigen Gebouw op Bettekamp 29 een Paasbrunch met diverse lekkernijen.

Om 20.30u begint het openbare gedeelte van deze ledenvergadering van de Vereniging Zeeheldenbuurt en is toegankelijk voor alle buurtbewoners. Je kunt dan meedoen aan de buurtquiz, met vragen over de Zeeheldenbuurt van toen en van nu.

Dit keer kun je verschillende soorten vliegtuigen en raketten maken. Een luchtballon of helikopter kan ook. Er zijn er die je kunt laten draaien, vliegen of lanceren. Andere kun je op een mooi plekje neerzetten. Er zijn weer diverse voorbeelden aanwezig.

Deze koffieochtend gaan we het hebben over het surrealisme, een kunststroming in zowel schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie als in de literatuur.

Zaterdag 24 februari was het erg druk vlak bij de brievenbus aan de Jachtlaan. Nee, het had niets te doen met de post. Buurtbewoners hadden de werkkeet van de gemeente gecharterd en er was een medewerker van Malkander actief.

Op dinsdag 27 februari 20.00.u organiseert de vereniging Zeeheldenbuurt een netwerkborrel voor bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties die actief zijn in en om de buurt. We hopen dat het weer net als eerdere bijeenkomsten een gezellige en inspirerende avond wordt.

In de Wethoudersbuurt in Ede (Thomaslaan, Van Voorthuizenlaan en IJssel de Schepperlaan) worden dit jaar 97 huurwoningen van woningcorporatie Woonstede gesloopt.

De voor- en achtertuinen van deze woningen staan vol met waardevol groen. Omdat Woonstede wil voorkomen dat dit groen verloren gaat tijdens de sloop, heeft ze aan Stichting Struikroven gevraagd een Struikroofactie te organiseren.

De Struikroofactie vindt plaats op zaterdag 17 februari van 10:00 – 14:00 uur. Inwoners van Ede en omstreken krijgen de kans om zelf planten en struiken uit te graven en (gratis!) mee te nemen om in hun eigen tuin een tweede leven te geven. Voor meer informatie zie: www.struikroven.nu/ede.

In de maand januari van 2024 zijn er kort na elkaar 3 ongelukken gebeurd op de rotonde Klaphekweg - Veenderweg. Raadslid Daan Weststrate heeft daarover vragen gesteld aan de wethouder (dhr. De Pater).

Het is 5 januari en de meeste kruitdamp is opgetrokken, maar nog niet alles blijkt te zijn afgestoken. Nog steeds zijn er mensen die vinden dat het ook in januari en de rest van het jaar mogelijk moet zijn om vuurwerk af te steken.

De Vereniging Zeeheldenbuurt wenst u Fijne Feestdagen en een goed en gezond 2024

Tai Chi is een bewegingskunst met gezondheids-bevorderende eigenschappen. Je kunt het tot op hoge leeftijd beoefenen.

Op dinsdag 12 december van 19.00-21.00u is er weer een creatieve inloop in het Eigen Gebouw op Bettekamp 29. Je kunt kennismaken met diverse technieken zoals mozaïeken, gevelstenen maken, hout graveren. porselein en textiel schilderen en macrame.

Binnenkort (30 oktober) gaat een gedeelte van de Klaphekweg dicht. Van de 2,5 uitvalswegen die onze wijk voor auto's heeft gaat er 1 dicht en wel waar de Jachtlaan aansluit op de Klaphekweg.

Dit jaar is samen met bewoners van de Zeeheldenbuurt gewerkt aan een zogeheten
Buurtuitvoeringsplan (BUP), de eerste in de Gemeente Ede! In dit plan staat hoe de wijk het beste van het
aardgas afgekoppeld kan worden en wat mogelijke manieren van duurzaam verwarmen zijn. De

Het college van B&W in Ede heeft de Vereniging Zeeheldenbuurt erkend als algemene belangenvereniging, vergelijkbaar met de status van een dorpsraad of wijkraad in de gemeente. Daarmee is de Zeeheldenbuurt de enige buurt in Ede met een formele vertegenwoordiging in de gemeente.

Na het opnieuw inrichten van het bloemenperk t.o.v Wiite de Withstraat nr 5 met een fleurig resultaat als gevolg willen bewoners van de Witte de Withstraat een ander perk opnieuw inrichten samen met de wijkbeheerder.

In de afgelopen vakantieweken zijn er in totaal 10 gemozaïekte stoeptegels verdwenen uit het trottoir zonder rmedeweten van de makers of de vereniging, klaarblijkelijk gestolen. De tegels zijn door buurtbewoners gemaakt in het kader van het mozaïekkproject dat sinds 2014 door de Vereniging Zeeheldenbuurt wordt georganisaeerd.

Sinds een aantal maanden is er in onze wijk een nieuwe Whatsappgroep opgezet onder de naam: “Preventie Groep Zeeheldenbuurt”.

Bewoners van de Voerakker zullen in het najaar te maken krijgen met aanpassing van bepaalde stukken groen. De bomen aan de straat zullen vervangen worden. Daarnaast zal aan de oneven zijde tussen de nummers 29 en 47 ook wat veranderen. De gemeente heeft een heel plan.

Ooit Ede gezien vanaf het oudste uitkijkpunt van de stad? Grijp uw kans op vrijdag 7 juli, met een beklimming van de toren van de Oude Kerk in Ede. Bekijk de skyline van Ede vanaf de omloop van de kerktoren. Stichting Recreatie Veluwe & Vallei (SRVV) organiseert deze torenbeklimming.

Is het centrum van Ede wel het centrum van de stad? Hoe zag dat er ooit uit? Wat voor panden stonden hier? Ga woensdag 12 juli met de gidsen van SRVV op ontdekkingstocht door de Edese Grotestraat.  

Op woensdagavond 14 juni van 19.00-21.00u is er een workshop EHBO voor jeugd 10-15 jaar in het Eigen Gebouw op Bettekamp. Je leert o.a. de basis EHBO handelingen inclusief de beginselen van re-animatie.

Op zaterdagmiddag 17 juni van 13.00-17.00u is er een open tuinenroute in de Zeeheldenbuurt. Wil je meedoen en je tuin openstellen? Meld je dan aan uiterlijk 5 juni! Als je vragen hebt over de deelname kun je ook contact opnemen. Het thema voor dit jaar is bomen in de tuin. Heb je een bijzondere boom of een boom met een verhaal laat het dan weten dan krijgt hij speciale aandacht. Geen boom in de tuin? Ook dan kun je meedoen!

Op woensdag 7 juni organiseert de Ver. Zeeheldenbuurt een historische buurtwandeling. We starten in het Eigen gebouw op Bettekamp 29. Daar houden we een presentatie met oude foto's.

Kom jij ook meedoen met de snelste sport op twee benen? Van oudsher wordt Lacrosse gespeeld door de indianen maar tijdens de sovjet unie is een variant van de sport ook overgewaaid naar Tsjechië.

Bijeenkomst KBO-Ede over nieuwe pensioenwet op 31 mei
 
KBO-Ede geeft woensdagavond 31 mei een voorlichting over de nieuwe pensioenwet.

Op 17 mei 2023 hebben wij (SP Ede io) een prettig gesprek gehad met een aantal bewoners van de Klaphek.
Hier is uitgekomen dat we niet langer wachten op een volgende vergadering van de Gemeente, maar dat we alvast wat voorbereidingen gaan treffen in de tussentijd.

Heeft u stekjes, zaailingen of planten over en wilt u deze een ander huis geven? Of zoekt u iets leuks voor dat kale plekje op het balkon of in de tuin? Kom dan zaterdag 13 mei om 10.00 uur naar het Banckertplein om planten te ruilen!

Er is weer gratis compost beschikbaar!

Onder het genot kopje koffie of thee praten we over waar we het meeste van genieten in het voorjaar, in je eigen tuin of in de omgeving. Neem iets mee (of een foto daarvan) dat voor jou het beste het voorjaar aangeeft. Alvast iets meenemen voor de plantenruilbeurs op za 13 mei mag ook.