Nieuws Ede e.o.

[LUNTEREN] Als architect creëerde hij gebouwen, terwijl hij het in al die werkzame jaren niet kon laten om óók zijn aspiraties van vrije kunst de vrije loop te laten. Tegenwoordig ligt zijn focus zelfs helemaal op de beeldende kunst. Want Maarten Hindriks (73) werd onlangs lid van Kunstlijn Lunteren, een collectief dat ook deze zomer weer haar befaamde atelierroute houdt.

Meer lezen

[EDE] De Buurttuin bij de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) heeft de jaarlijkse duurzaamheidsprijs van Ede Doet ontvangen. Wethouder Jan Pieter van der Schans reikte een cheque van 1000 euro uit, die de initiatiefnemers mogen uitgeven aan de tuin.

Meer lezen

[EDE] (ANP) Nederland steunt het voorstel van de Europese Commissie om de beschermde status van de wolf af te zwakken. Demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur) zei vrijdag dat ze akkoord gaat als er in juni of juli over wordt gestemd.

Meer lezen

[EDE] Donderdagnacht is het regenboogbankje aan de Molenstraat in Ede opnieuw beklad. De daders zijn op heterdaad betrapt en aangehouden door de politie. Dat meldt de gemeente Ede. Het gaat om twee mannen van 18 uit Lunteren.

Meer lezen

[EDE] Er zijn geen effecten op de gezondheid bij een eenmalig verhoogde uitstoot van ammoniak. Dat zegt Warmtebedrijf Ede. Aanleiding van deze uitspraak is de raadsvergadering afgelopen donderdag, waarin de gemeente maatregelen eiste van het warmtebedrijf nadat duidelijk werd dat er op 13 februari een te hoge ammoniakuitstoot bij de biomassacentrale werd gemeten.

Meer lezen

[EDE] Onder de noemer 'Groentegroei' presenteren drie Edese kunstenaars Cobi van de Kuit, Dirk Schlebusch en Remco de Kluizenaar letterlijk een groeiende expositie waarin kunst en de voedseltransitie samenkomen. De expositie is tot en met 30 juni te zien in de galerie van Cultura.

Meer lezen

[EDE] De grote storing van warmtelevering door het Warmtebedrijf Ede begin dit jaar, waardoor veel Edenaren langere tijd in de kou zaten op de koudste dagen van het jaar, is veroorzaakt door een verkeerde inschatting van het management. Dat verklaarde Alec Breunesse van het Warmtebedrijf bij een informatieve bijeenkomst van de gemeenteraad. Behalve het Warmtebedrijf was ook Marieke van den Broeke van de toezichthoudende Omgevingsdienst de Vallei (OddV) aanwezig en zij gaf aan dat voor milieubelastende activiteiten een meldingsplicht geldt.

Meer lezen

[EDE] Mevrouw Martijntje Harteveld-Joele vierde vrijdag 24 mei haar honderdste verjaardag. Burgemeester René Verhulstbracht haar die dag een bezoek.

Meer lezen

Brand in flat op de Sterkenburg in Ede snel onder controle  De Gelderlander

Meer lezen

Warmtebedrijf Ede stoot veel te veel ammoniak uit, GGD vreest gezondheidsproblemen voor de buurt  AD

Meer lezen