Nieuws Ede e.o.

[EDE] Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Meer lezen

[OTTERLO] Het Kröller-Müller Museum heeft nieuw werk aangekocht van Sarah van Sonsbeeck (Utrecht, 1976). De aankopen werden gedaan uit de tentoonstelling Moles of Modernism, die bestaat uit tachtig verspreid liggende 'molshopen', gemaakt van verschillende materialen: brons, glas, keramiek, was, rubber, gips en zelfs vogelzaad. Al deze materialen zijn ook te vinden in andere werken in de 20e-eeuwse collectie van het museum in Otterlo.

Meer lezen

[EDE] De werkzaamheden aan de Parklaan gaan onverminderd door. Dat heeft voor komende week weer tot gevolg dat verkeersdeelnemers te maken krijgen met twee tijdelijke afsluitingen.

Meer lezen

[EDE] (ANP) Het adviesbureau KPMG gaat het onderzoek uitvoeren naar het gedrag van de Gelderse commissaris van de Koning John Berends. Dat onderzoek start op 12 december, laat de provincie weten.

Meer lezen

[EDE] (ANP) Het KNMI heeft woensdag code geel om gladheid afgegeven voor het hele land. Woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag kan het lokaal glad zijn door bevriezing van natte wegdelen. Volgens het weerinstituut kan dat in vrijwel het gehele land het geval zijn. De gladheid kan vooral hinder opleveren voor het verkeer. Donderdagochtend verdwijnt naar verwachting de gladheid als de temperatuur weer boven nul komt.

Meer lezen

[BENNEKOM] Na twintig jaar begon het bij Henk en Corry Uenk te kriebelen. Ze woonden nog steeds met veel plezier in Bennekom, maar wilden allebei toch 'iets anders'. Na enig nadenken hakten zij de knoop door en besloten ze hun woning te koop te zetten. En vanzelfsprekend kozen ze daarbij voor Jillis Baggerman makelaardij.

Meer lezen

[EDE] In wijkpost De Wiekslag in Ede-West houden sociaal werkers van welzijnsorganisatie Malkander wekelijks een inloopavond voor tieners. Zij kunnen hier ontspannen en huiswerk maken. Ook is er altijd een luisterend oor en hulp bij hun zoektocht naar wie ze zijn en waar hun talenten liggen.

Meer lezen

Derby tussen Bennekom en DTS Ede begint een kwartier later  Bennekoms Nieuwsblad

Meer lezen

Fietser aangereden op rotonde aan de Hofbeeklaan in Ede  112Ede

Meer lezen

Dans, spoken word en journalistiek maken geldproblematiek zichtbaar: 'Armoede kan iedereen overkomen'  Ede Stad

Meer lezen