Nieuws Ede e.o.

[EDE] Cultura houdt op 17 december, samen met bewoners van de wijk Enka, het ‘Winterfestival Op Enka’. Het ‘Winterfestival Op Enka’ is een gratis festival vol (straat)theater, muziek, workshops en foodtrucks. Van 16.00 tot 21.00 kan jong en oud terecht rondom het Kantinegebouw. Dat laat Cultura weten in een persbericht.

Meer lezen

[EDE] De 37-jarige vrouw uit Ede, die in maart dit jaar op een parkeerplaats in het centrum een 64-jarige man uit Gaanderen doodreed, moet in de cel blijven om de behandeling van haar strafzaak af te wachten. Dat bleek tijdens de tussentijdse zitting van de rechtbank in Zutphen. De vrouw staat terecht wegens doodslag, maar ontkent dat ze de man met opzet heeft aangereden.

Meer lezen

[EDE] ICT Campus hield afgelopen maandag tot en met woensdag, samen met de Verbindingsdienst van de Landmacht, de Creaton ‘Het bericht moet door’ voor studenten van het Technova College in Ede. Dat laat Knooppunt techniek weten in een persbericht.

Meer lezen

[EDE] Minima krijgen in 2023 een hogere tegemoetkoming van de gemeente Ede. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe besloten omdat de kosten voor inwoners blijven stijgen door de inflatie en de hoge energieprijzen. ,,Hiermee sluiten onze regelingen beter aan bij de huidige prijzen, waardoor de financiële situatie van inwoners niet nog meer in gevaar komt”, aldus wethouder Karin Bijl (armoede en schulddienstverlening).

Meer lezen

[EDE] In de laatste maanden van het jaar ontvangen 160 bewoners de sleutel van hun nieuwbouw woning van woningcorporatie Woonstede. ,,De bewoners kunnen gaan klussen en nog voor de kerst hun thuis maken in de gebouwen Enka en Loevestein in Ede. In het nieuwe jaar levert Woonstede nog meer sociale huurwoningen op aan nieuwe bewoners. Daarmee maakt de woningcorporatie haar ambitie waar om in 2023 elke werkdag een huis toe te voegen.

Meer lezen

[LUNTEREN] Op de Lage Valkseweg in Lunteren heeft donderdagavond rond 19.15 uur een flinke aanrijding plaatsgevonden. Een automobiliste wilde vanuit een dam de weg op draaien en zag op het fietspad een naderende brommerrijder uit Barneveld over het hoofd.

Meer lezen

[EDE] De gemeente Ede heeft afgelopen week intensief contact gehad met de NS over het ontbreken van een rolstoelbrug op perron 5 van het station Ede-Wageningen. ,,De NS erkent de noodzaak van een rolstoelbrug op dit perron, maar kan nog geen uitsluitsel geven over de uitvoertermijn. Voor kerst komt er nadere informatie”, aldus wethouder Peter de Pater tijdens het vragenuurtje van de raadsvergadering donderdagavond.

Meer lezen

[EDE] De Gemeente Ede, Woonstede, Huurdersbond Ede e.o. en de Huurdersorganisatie Bennekom hebben nieuwe afspraken gemaakt over wonen in de gemeente Ede. Zij maken elk jaar nieuwe prestatieafspraken voor het aankomende jaar en toetsen ook de meerjarige afspraken op actualiteit. De basis voor deze prestatieafspraken zijn de ambities van de verschillende partijen. Er zijn vijf belangrijke thema’s te onderscheiden die in deze afspraken in onderlinge samenhang worden bekeken.

Meer lezen

[REGIO] *. Dat laten zij weten in een persbericht. ,,Na twaalf jaar onder de vlag van Keolis te hebben gereden is na een hernieuwde aanbesteding, met ingang van 12 december, Transdev de nieuwe moedermaatschappij. Onder Transdev valt onder andere Connexxion, de nieuwe vervoerder van de Buurtbus.’’De Buurtbus, lijn 505, biedt al meer dan veertig jaar de mogelijkheid aan de bewoners van de buitengebieden in de regio Overberg-Ederveen-Lunteren-De Valk en Wekerom gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Meer lezen

[EDE] De Bennekomseweg en Edeseweg zijn vanaf 16 januari 2023 een jaar lang met de auto alleen vanuit Ede richting Bennekom te berijden. Dat laat de gemeente Ede weten op Facebook. ,,Ga je met de auto vanuit Bennekom naar Ede? Dan word je omgeleid via de Dr. W. Dreeslaan. Ook fietsers en reizigers met het openbaar vervoer ervaren gevolgen van de werkzaamheden.’’,,Het instellen van eenrichtingsverkeer is nodig om de Parklaan aan te kunnen leggen en andere werkzaamheden uit te kunnen voeren, zoals het vervangen van het riool.

Meer lezen