Nieuws Ede e.o.

[EDE] Vanaf vrijdag 31 maart tot en met maandag 3 april rijden er geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. Dit is nodig in verband met werkzaamheden aan het nieuwe station Ede-Wageningen. Bovendien is op zaterdag 1 april van 02.00 tot 09.00 uur de Klinkenbergerweg afgesloten ter hoogte van de Albertstunnel.

Meer lezen

[EDE] Het Centraal Stembureau heeft vandaag de uitslag van de Provinciale Statenverkiezing van Gelderland bekend gemaakt. Vijftien partijen nemen de komende periode plaats in de Statenzaal. BBB is de grote winnaar in Gelderland en krijgt veertien zetels. Ook JA21 en Volt treden nieuw toe tot de Staten van Gelderland.

Meer lezen

[EDE] De definitieve uitslag van Waterschap Vallei en Veluwe is bekend. BoerBurgerBeweging (BBB) komt met zes zetels nieuw binnen in het algemeen bestuur. Dat geldt ook voor de Partij voor de Dieren die met één zetel zitting gaat nemen. Dit maakte het centraal stembureau van het waterschap bekend bij het vaststellen van de definitieve verkiezingsuitslag op donderdag 23 maart. De opkomst in het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe was hoog met 62,2 procent.

Meer lezen

[EDE] Na een succesvol begin in februari organiseert het Edese Rode Vrouwen Café op woensdag 5 april in Cultura een bijeenkomst met als titel ´Vrouwen en kiezen in vrijheid'. Liane Vissers-van ´t Hof neemt de belangstellenden mee ,,van het verleden naar het heden met voorbeelden over vrouwen en keuzevrijheid, voorbeelden die voor veel vrouwen een feest van herkenning zullen zijn."

Meer lezen

[EDE] Bij politiecontroles in Ede werden donderdagochtend- en middag meerdere bekeuringen uitgeschreven. Ondanks dat was de politie over het algemeen positief over het weggedrag van passanten.

Meer lezen

[EDE] Mirjam was na een scheiding van haar ouders met haar moeder verhuisd van Hoorn naar Ede. Ze was in deze periode somber en angstig, was de eerste indruk van Jeroen Rijntjes, trajectbegeleider bij Werkkracht. De eerste tien minuten zei ze helemaal niets. Ze had jarenlang therapie gehad, maar ze produceerde een voor begeleiders alarmgevende zin. ,,Er is geen plek voor mij in deze wereld."

Meer lezen

[EDE] Met de aardbeving in Turkije en Syrië hebben reddingshonden hun nut weer bewezen. Logisch, een hond ruikt een miljoen keer beter dan de mens. Een stichting van vrijwilligers zet zich al ruim 34 jaar in om vermiste mensen op te sporen. René Lobbes heeft zich met zijn hond Bako een jaar geleden aangemeld.

Meer lezen

[EDE] In de Kolkakkerbuurt in Ede was het afgelopen donderdag feest. Afgelopen maand zijn hier namelijk de laatste woningen opgeleverd. In totaal werden 113 woningen gesloopt. In opdracht van woningcorporatie Woonstede hebben Koopmans Bouwgroep en Van Wijnen hier de afgelopen jaren 155 nieuwbouwwoningen voor teruggebouwd. ,,We kunnen dus meer huurders blij maken met een nieuwe woning. Genoeg redenen om met de bewoners te proosten op de nieuwe wijk'', laat Woonstede weten in een persbericht.

Meer lezen

[EDE] Provincie Gelderland heeft de subsidieaanvraag van € 435.000 voor Regio Foodvalley goedgekeurd. Deze subsidie komt uit het Gelrepact. Het Gelrepact zet in op het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen en het bevorderen van de instroom in krapteberoepen. Dat laat Regio Foodvalley weten in een persbericht.

Meer lezen

[BENNEKOM] De politie heeft een foto gedeeld van een jongeman die in Bennekom geld pint met een gestolen pas. Zijn gezicht is nog geblurd, maar als de pinner zich niet snel meldt worden herkenbare beelden gedeeld.

Meer lezen