Herinrichting Nieuwsupdate

Afgelopen donderdag hebben we de 529 handtekeningen aan Burgemeester Verhulst aangeboden om kracht te zetten bij ons pleidooi voor een ander ontwerp en meer inspraak voor bewoners. Hiermee krijgen we het recht om het onderwerp in de raad te agenderen en in te spreken. Volgens een eerder gesprek met de griffie van de gemeente zullen dat twee momenten zijn: het moment waarop de extra inspraakronde wordt besproken en het moment van de besluitvorming rond het definitieve ontwerp. Naast de handtekeningen hebben we ook de kaart met (heel veel) knelpunten van het meest recente ontwerp aangeboden en onze analyse van het ontwerp met onze voorstellen voor verbetering. We hebben bij B&W er op aangedrongen dat zij er voor zullen zorgen dat bezwaren en voorstellen van bewoners daadwerkelijk serieus zullen worden genomen. Bij de presentatie waren diverse bewoners aanwezig en ook diverse raadsleden, waarvan er verschillende ons steun aanboden in het proces. Bij elkaar was het een bemoedigend moment. De kaart en analyse zullen we komende week via de griffie ook naar alle raadsfracties doen toekomen. Het projectteam heeft die inmiddels ook al gekregen.

Verder zullen we op vrijdag 27 september samen met leden met leden van het projectteam door de buurt gaan en de diverse knelpunten in het ontwerp toelichten. We hopen dat dit het projectteam zal doen inzien dat het ontwerp toch echt anders moet. Verder is er nog niet bekend hoe en wanneer de extra inspraakronde zal plaatsvinden.

Zie hier voor de knelpuntenkaart en hier voor onze analyse en hier voor het externe verkeerskundige advies dat we hebben gevraagd.

Bert Alkemade

Initiatiefgroep Herinrichting