Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuws Ede en Omgeving

Burendag Zeeheldenbuurt Zaterdag 28 september, 13.00-17.00u

Eigen Gebouw, Bettekamp 29 (13.00-17.00u)
13.30u Clown Kiko geeft een vrolijke show voor alle leeftijden met jongleren, goochelen en andere circusacts
15.00u Berbar vertelt prachtige verhalen en Jonathan van Vliet speelt fijne in het gehoor liggende muziek
16.30u koor Tarantella zingt liederen uit alle windstreken
En verder (13.00u-17.00u) Creatieve Workshops voor alle leeftijden van Jolanda Jager (Kunjijook), sleutelhanger maken met pixelhobby, armband met slagletters, linnen tasje beschilderen met textielverf.

Buurtspraak van de Buurt Ede en Veldhuizen genomineerd voor Gelderse Roos

 De Buurtspraak van de Buurt Ede en Veldhuizen is één van de 30 genomineerden voor de publieksprijs! "Gouden Gelderse Roos". Tot 4 oktober kunt ook u uw stem uitbrengen om deze nominatie voor de Buurt te ondersteunen. Wij rekenen op uw steun!! Maar ook die van uw relaties en bekenden die mogelijk ook geërfden zijn of onze traditie een warm hart toedragen. https://erfgoedgelderland.nl/gelderseroos/buurtspraak-buurt-ede-en-veldh...

Zeeeheldenbuurt Fotowedstrijd

Sinds ongeveer 5 jaar zijn op het Eigen Gebouw en bij de skatebaan aan de de Ruijterstraat foto’s van de buurt te zien. Een van de foto’s is inmiddels flink beschadigd. We willen deze foto’s graag vervangen door nieuwe. Daarom organiseren we op burendag, 28 september, een fotowedstrijd. Maak jij het mooiste, ontroerendste, leukste plaatje van de wijk?

Mountainbiken voor de jeugd (10-19j)

Zaterdag 5 oktober 10.00 uur tot 12.00 uur Fietsen verhuur EdeTelefoonweg 11 .Huur mountainbikefiets met helm voor een eigen bijdragevan slechts € 2,=. Dankzij sponsoring door FietsenverhuurEde ism buurtcomité ZeeheldenbuurtSamen met Fietsenverhuur Ede organiseren we voor de jeugd een mountainbike tocht door de bossen van Ede over de nieuwe aangelegde mountainbike paden. Prachtige routes: alsof je in de achtbaan zit!

Files rond Ede vanwege herdenking Market Garden | 75 jaar na Market Garden - De Gelderlander

Files rond Ede vanwege herdenking Market Garden | 75 jaar na Market Garden  De GelderlanderEDE - De herdenking van Market Garden, 75 jaar geleden, zorgt voor verkeersdrukte rond Ede. Zo heeft het verkeer op de A12 tien minuten vertraging tussen ...

Grote belangstelling voor herdenking Market Garden bij Ede - Barneveldse Krant

Grote belangstelling voor herdenking Market Garden bij Ede  Barneveldse Krant[EDE] Onder grote publieke belangstelling werden zaterdag meer dan duizend parachutisten gedropt boven de Ginkelse Heide bij Ede, ter gelegenheid van de ...

Aan dit bankje kleeft een indrukwekkend verhaal (en dit is waarom er bloemen bij liggen) - indebuurt Ede - indebuurt

Aan dit bankje kleeft een indrukwekkend verhaal (en dit is waarom er bloemen bij liggen) - indebuurt Ede  indebuurtEr zijn meer plekken in Ede waar in de oorlog doden vielen dan op de hei. Zo ook op de hoek van de Eikenlaan en Klinkenbergerweg, waar nu dit bankje staat.

[PREMIUM] Voorzitter Heideweek blikt terug en vooruit: 'Ik krijg er veel energie van' - Ede Stad

[PREMIUM] Voorzitter Heideweek blikt terug en vooruit: 'Ik krijg er veel energie van'  Ede Stad[EDE] Hij verkocht in 2014 zijn succesvolle ondernemingen en besloot om eerst een tijdje rust te nemen en vrijwilligerswerk te gaan doen. Gilbert Meurs is ...

[BUREAU SPOTLIGHT] 'Foodvalley? Iets met eten, meer weet ik niet' - Ede Stad

[BUREAU SPOTLIGHT] 'Foodvalley? Iets met eten, meer weet ik niet'  Ede Stad[EDE] Op de redactie van Bureau Spotlight in Ede prijkt op een banner de slogan: 'Onderzoek in de regio Foodvalley'. Dat laatste woord vangt onze aandacht.

Percentage gescheiden inwoners flink gestegen in Ede - indebuurt Ede - indebuurt

Percentage gescheiden inwoners flink gestegen in Ede - indebuurt Ede  indebuurtHet aantal echtscheidingen in Nederland steeg in tien jaar tijd met bijna 18%. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Hoe zit dat in Hengelo?

[PREMIUM] 'Geloven in je eentje is niet duurzaam' - Ede Stad

[PREMIUM] 'Geloven in je eentje is niet duurzaam'  Ede StadEDE Oecumene, de pluriforme samenleving, het onderwijs, gebedsdagen, vieringen met de focus op Taizé, Evensongs en natuurlijk de jaarlijkse 'Passie'.

Het had niet veel gescheeld of tandarts Ali had bij Kruidvat gewerkt

RHENEN - Ali al Kadour uit Syrië is, dankzij steun en begeleiding van het Netwerk voor Nieuwkomers Rhenen en coach Karel Musch, hard op weg tandarts te worden.

Heel jeugdig Noordwest Wageningen bakt

WAGENINGEN - Veel Wageningers hebben het nog over de nieuwbouwwijk Noordwest. Maar de eerste van de huidige vijftienhonderd huizen zijn er al ruim dertig jaar geleden verrezen en de Bewonersvereniging Noordwest bestaat al dertig jaar.

Herdenkingsmonumenten? Laat ze maar komen in Wageningen en Ede

Het wordt steeds drukker bij herdenkingen die met de tweede wereldoorlog te maken hebben. Ik ben er blij om, omdat ik zie dat het de steeds spaarzamer wordende overlevenden raakt en ook de jeugd aan het denken zet. Oorlogsleed in je eigen stad of dorp voelt toch heel anders dan een of ander flitsend oorlogsspelletje spelen op je computer.

Bijna 100.000 bezoekers naar herdenking en dropping Ginkelse Heide

Over de hele dag zijn bijna 100.000 bezoekers afgekomen op de luchtlandingen en herdenking op de Ginkelse Heide. Dat meldt de gemeente Ede zaterdagmiddag.

Koude nachten maken edelherten hitsig

Als de duisternis over de Veluwe valt, klinken vanuit alle windrichtingen de oerkreten van bronstige edelherten. De zware brullen zijn bedoeld om andere herten die ook op het liefdespad zijn te waarschuwen én natuurlijk om indruk te maken op de hindes. ‘Tijdens koudere nachten zijn de bronstige herten actiever', vertelt boswachter Jaëll Bergwerff van Staatsbosbeheer.

Meer bussen tussen Ede en Wageningen 15:30 EDE De provincie Gelderland zet vanaf donderdag 19 - Ede Stad

Meer bussen tussen Ede en Wageningen 15:30 EDE De provincie Gelderland zet vanaf donderdag 19  Ede Stad[EDE] De provincie Gelderland zet vanaf donderdag 19 september extra bussen in op de Valleilijn tussen station Ede-Wageningen en Wageningen Campus.

Grote brand in wokrestaurant Oriental in Ede - indebuurt Ede - indebuurt

Grote brand in wokrestaurant Oriental in Ede - indebuurt Ede  indebuurtIn het pand van wokrestaurant Oriental in Ede is vanavond een brand ontstaan. De brand in het gebouw aan de Achterdoelen 15 zorgde voor veel ...

Forse brand bij wokrestaurant in Ede - Omroep Ede

Forse brand bij wokrestaurant in Ede  Omroep EdeEDE - De brandweer is dinsdagavond groots uitgerukt naar een brand bij een wokrestaurant Oriental Wok in het centrum van Ede. Meerdere mensen zijn on...

Huizen onbewoonbaar na brand bij wokrestaurant Ede - NOS

Huizen onbewoonbaar na brand bij wokrestaurant Ede  NOSBij een wokrestaurant in het centrum van Ede is vanavond brand uitgebroken. Elf mensen moesten door ambulancemedewerkers worden nagekeken omdat ze ...

Pagina's

Ieder kind is een kunstenaar. De "kunst" is, hoe het - eenmaal volwassen - een kunstenaar kan blijven.
Pablo Picasso

Nieuwsbrief ontvangen?