Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuws Ede en Omgeving

Treinverkeer op zaterdagavond ontregeld tussen Arnhem en Ede-Wageningen door bermbrandjes

Rond 20.30 uur was er op meerdere plekken langs het spoor ineens sprake van brandjes.
Het bericht Treinverkeer op zaterdagavond ontregeld tussen Arnhem en Ede-Wageningen door bermbrandjes verscheen eerst op Ede .

Burgemeester Verhulst: Georganiseerde misdaad? We pikken het niet!

EDE - Burgemeesters klagen dat ze steeds meer in de rol van crimefighter worden gedwongen. Burgemeester Bruls van Nijmegen luidt namens zijn 78 burgemeesters in Oost-Nederland de noodklok. Hans Beenakker van Tiel vindt dat hij niet tegelijk crimefighter én burgervader kan zijn. Burgemeester René Verhulst van Ede voelt zich geen sheriff, maar hij heeft er geen moeite mee een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit.

Treinverkeer weer op gang na branden langs spoorlijnen

EDE - Door diverse branden lag zaterdagavond op meerdere trajecten het treinverkeer plat. Langs de Doctor Hartogsweg ter hoogte van Bennekom waren zaterdagavond meerdere brandhaarden ontstaan. Een vastgelopen wiel van een trein was daar de oorzaak van de brand.

Politie draaft op voor vechtpartijen na duel SKV Wageningen - Be Quick Zutphen

WAGENINGEN - De politie heeft er zaterdagmiddag aan te pas moeten komen om de gemoederen tot bedaren te brengen na de wedstrijd SKV - Be Quick Zutphen. Er vonden in Wageningen diverse opstootjes en vechtpartijen plaats en het bestuur trommelde de sterke arm der wet op.

Drie bestelbusjes op parkeerplaats McDonald’s langs A12 in vlammen op

VEENENDAAL - Op de parkeerplaats van de McDonald’s-vestiging in Veenendaal zijn vannacht drie bestelbusjes door vuur verwoest. De politie vermoedt brandstichting.

Gemist? Hoe onveilig is de N224 en waarom blijft koopzondag voor reuring zorgen

Deze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Twee krukjes

De eerste mooie dagen van het voorjaar. Ieder jaar weer kijk ik ernaar uit. Dit jaar misschien nog wel meer dan anders.

Nationale viering 5 mei mogelijk in 2025 naar Wageningen

WAGENINGEN - De Nationale Viering van 75 jaar bevrijding heeft volgend jaar op 5 mei niet plaats in Wageningen, hoewel in die stad in 1945, dus dan precies 75 jaar geleden, de Duitse troepen in Nederland capituleerden.

Dierenkampje Dragonder in Veenendaal aan vooravond van grote verbouwing

VEENENDAAL Het Dierenkamp Dragonder in Veenendaal staat aan de vooravond van een gedaanteverwisseling. De nu nog wat oubollige kinderboerderij krijgt nieuwe dierenverblijven, een theeschenkerij en een belevingstuin. Komende vrijdag gaan de deuren dicht voor de sloop en de nieuwbouw.

Natuurgebied Kwintelooijen bij Rhenen komt als beste uit test MTB-routes.nl

Het natuurgebied Kwintelooijen tussen Rhenen en Veenendaal wordt door lezers van MTB-routes.nl het hoogste gewaardeerd. Het gebied laat routes in Maastricht en Zandvoort achter zich.

Bermbranden langs spoorlijn tussen Utrecht en Ede door vastgelopen wiel

BENNEKOM - Langs de spoorlijn tussen Utrecht en Ede zijn een groot aantal bermbrandjes ontstaan doordat een trein met vastgelopen wiel de berm in brand stak.
 
De eerste melding kwam rond 20:30 uur binnen. Tussen Ede en Arnhem werden zeker zes bluswagens ingezet om de brandhaarden te doven. Langs de Dokter Hartogsweg in Bennekom stond een stuk van 4000m2 in brand. De brandweer had grote moeite alle locaties te bereiken en voldoende materieel ter plekke te krijgen.

Treinverkeer plat door vastgelopen wiel en bermbrandjes

Een vastgelopen wiel van een trein veroorzaakte zaterdagavond op meerdere plekken brand langs het spoor tussen Arnhem Centraal en Ede-Wageningen. Daardoor lag het treinverkeer enige tijd plat.

Ede en De Hoge Veluwe gaan kracht en kennis bundelen - Barneveldse Krant

Ede en De Hoge Veluwe gaan kracht en kennis bundelen  Barneveldse Krant[OTTERLO/EDE De gemeente Ede en Het Nationale Park De Hoge Veluwe gaan meer samenwerken. Zij zetten zich de komende jaren samen in om inwoners ...

Benefietpianoconcert voor Woord en Daad - Ede Stad

Benefietpianoconcert voor Woord en Daad  Ede Stad[EDE] Pianiste Marina Yakhlakova speelt dinsdag 30 april in de Edesche Concertzaal. Het belooft een avond in de sprookjesachtige sfeer van Tsjaikovski's ...

Edes mysterie: waarom er een Britse telefooncel aan de Galvanistraat staat - indebuurt Ede - indebuurt

Edes mysterie: waarom er een Britse telefooncel aan de Galvanistraat staat - indebuurt Ede  indebuurtMisschien heb jij hem al een keer gespot: de Britse telefooncel op het bedrijventerrein. Wij van indebuurt Ede zochten uit waarom die er staat.

Vier ton opgehaald voor Mooi Binnenveld - Veenendaalse Krant

Vier ton opgehaald voor Mooi Binnenveld  Veenendaalse Krant[VEENENDAAL] Met een unieke campagne is het de stichting Mooi Binnenveld gelukt om in ruim een jaar tijd 400.000 euro op te halen voor de aankoop van ...

Ede snoept niet uit andere potjes om miljoenengat bij zorg te dichten - Omroep Ede

Ede snoept niet uit andere potjes om miljoenengat bij zorg te dichten  Omroep EdeEDE - Ede gaat proberen het miljoenentekort op het sociaal domein volledig op te lossen met 'slimme' bezuinigingen op de zorg en ondersteuning van bu...

5 x lekker dichtbij huis aan de bak (zowel fulltime als parttime) - indebuurt Ede - indebuurt

5 x lekker dichtbij huis aan de bak (zowel fulltime als parttime) - indebuurt Ede  indebuurtHet is zaterdag en ook al is het een feestweekend, dat betekent dat wij weer een aantal nieuwe vacatures in Ede voor je op een rijtje hebben gezet. Zit er iets ...

Vervanging hoogspanningslijnen in aantocht - Ede Stad

Vervanging hoogspanningslijnen in aantocht  Ede Stad[EDE] Het college van burgemeester en wethouders is intensief in overleg met netbeheerder Liander om tot een uitgewerkt ondergronds tracé en een ...

Banenmarkt Ede - Veenendaalse Krant

Banenmarkt Ede  Veenendaalse KrantHeb je moeite met het vinden van een baan? Op 8 mei organiseert ION Vallei een banenmarkt in Ede en staan er 11 organisaties klaar om je te ontvangen.

Pagina's

De mens wordt vaak wat hij denkt te zijn
Mahatma Gandhi

Nieuwsbrief ontvangen?