Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuws Ede en Omgeving

VakantieBijbelFeest (VBF) in de herfstvakantie - Omroep Ede

Omroep EdeVakantieBijbelFeest (VBF) in de herfstvakantieOmroep EdeEDE - Op 24, 25 en 26 oktober organiseert de Oude Kerk gemeente weer het 'VakantieBijbelFeest' voor alle kinderen van de basisscholen in Ede. Belangstellende kinderen zijn woensdag en donderdag welkom vanaf 9:30 uur en vrijdag vanaf 14:30 uur in ...

Ruim veertien procent van huishoudens wisselde van energieleverancier - Ede Stad

Ede StadRuim veertien procent van huishoudens wisselde van energieleverancierEde StadEDE In de gemeente Ede is vorig jaar 14,4 procent van de huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Dat blijkt uit recente cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorige week publiceerde naar aanleiding van een vraag ...en meer »

Zonnepanelen gestolen in nieuwe Enkawijk - Ede Stad

Ede StadZonnepanelen gestolen in nieuwe EnkawijkEde StadEDE In de nieuwe Enkawijk is in de nacht van maandag op dinsdag is er een grote hoeveelheid zonnepanelen gestolen bij een bouwproject. Dat meldt wijkagent Jan van den Berg in zijn nieuwsbrief naar bewoners.

Loofbomen krijgen meer de ruimte op de Laarsenberg in Rhenen

RHENEN - Naaldbomen gaan plaatsmaken voor loofbomen op de Laarsenberg in Rhenen. Utrechts Landschap wil meer met loofbomen doen, omdat dat de bomen zijn die er vanouds thuishoren. En een beter thuis bieden voor insecten.

Vrachtwagen vat vlam op N304 bij Hoenderloo

Een vrachtwagen is maandagmiddag in brand gevlogen op de N304 bij Hoenderloo. De chauffeur van de auto kon zichzelf in veiligheid brengen. De weg is afgesloten.

Gemeente Veenendaal gaat niets organiseren op stadsstrand

VEENENDAAL - Wie gaat straks de evenementen organiseren op het stadsstrand van Veenendaal? Niet de gemeente. Die wil hooguit de vergunningen regelen nu de club van ‘Landjepik’ gestopt is met het bedenken van evenementen.

IJsbaan Veenendaal mag drie zondagen open, maar wel ‘vermomd’ als circus

VEENENDAAL - Niet één zondag maar drie zondagen op rij open. Dat is de wens van de stichting Veenendaal on Ice voor de tijdelijke schaatsbaan in het Veenendaalse centrum. Volgens B en W moet dan kunnen via een ‘circusconstructie.

Eén op de vijf ambtenaren moet de auto uit

EDE/WAGENINGEN - Alleen als het echt nodig is mogen er nieuwe wegen aangelegd worden. En één of de vijf ambtenaren moet de (vervuilende) auto laten staan en op een milieuvriendelijker wijze naar en van het werk reizen. Dat stelt de Regio Food Valley.

De vernieuwde Gelderlander-app: vanaf nu draait alles om jouw regio!

ARNHEM / NIJMEGEN -De Gelderlander app is vernieuwd, vanaf nu navigeer je nog makkelijker (en sneller) naar het nieuws dat jij belangrijk vindt. Dankzij de nieuwe kubusnavigatie draait werkelijk alles om jouw regio.

Serious Request 2.0 komt langs Wageningen en Rhenen

WAGENINGEN/RHENEN - De dj’s van NPO 3FM beginnen in december aan Serious Request nieuwe stijl in het noorden, zuiden en oosten van het land. Dat hebben de dj’s in hun uitzendingen bekend gemaakt. Daarbij doen ze ook Wageningen en Rhenen aan.

Wageningse Paula nog steeds in de race voor boer Wim

WAGENINGEN - Het tiende seizoen van het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw is zijn beslissende fase ingegaan. De Wageningse Paula doet nog steeds mee.

Elvis komt naar Wageningen

WAGENINGEN - Elvis keert weer terug naar Wageningen, in meerdere gedaanten. Hotel De Wageningsche Berg is in het weekeinde van 16, 17 en 18 november gastheer voor het Elvis Tribute Weekend.

Schatkistentocht in het bos voor kleuters Koepelschool

Het is prachtig weer en de herfst is volop begonnen. Voor de kleuters van De Koepelschool een kans om de laatste dag voor de herfstvakantie buiten les te krijgen in het bos.

Dulon Store in centrum Ede officieel geopend

Bart Omlo, raadslid van de gemeente Ede voor de VVD verrichtte op donderdagde feestelijke opening van de Dulon Store. Hij deed dat samen met Lenie van Emmerik, projectleider, Roelf Jager manager van Restore kringloop, studenten van het Dulon College en Jessica Koomen, ambassadeur Gelukkig Winkelen.

Super voorstelling op de Kraatsschool

Onlangs veranderde een 'gewone' maandag voor de kinderen én leerkrachten van de Kraatsschool zomaar in een feestelijke dag. Ze werden getrakteerd op een voorstelling van Matthijs Vlaardingerbroek.

Jongerenkoor Sint Antonius viert feest

Na 50 muzikale jaren is het eindelijk zover: Jongerenkoor Sint Antonius uit Ede bestaat een halve eeuw. Daar wordt uitgebreid bij stil gestaan.

Vrachtwagen vliegt in brand op de Otterloseweg in Hoenderloo

HOENDERLOO - Op de Otterloseweg in Hoenderloo is vanmiddag rond 14:45 uur brand uitgebroken in een vrachtwagen. De vrachtwagen raakte bij die brand total loss.
 
De brand ontstond vermoedelijk nadat een hydrauliekslang bij de laadkraan barstte en de gelekte vloeistoffen in brand vlogen. De brandweerkorpsen van Harskamp, Hoenderloo, Otterlo, Hoog Soeren en Apeldoorn rukte met groot materieel uit. Na aankomst van de brandweer was de brand echter al snel onder controle.
 
Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat er diverse vloeistoffen op de weg terecht zijn gekomen is de weg voorlopig dicht vanwege bergings- en schoonmaakwerkzaamheden.

Brandweer Lunteren en De Valk oefenen aan de Schaepmanstraat

LUNTEREN - De brandweerkorpsen van Lunteren en De Valk hebben maandagavond een Middelbrand oefening gehouden aan de Schaepmanstraat in Lunteren.
 
In de kelder van de oude Bethelkerk was brand ontstaan tijdens werkzaamheden van een loodgieter. De brand was in korte tijd doorgeslagen naar de bovenverdieping en via de keuken waar ook een frituurpan in de brand stond was ook naar de bovenverdieping een doorslag.
 
Diverse slachtoffers werden gered. De OvD (officier van dienst) deed ook mee aan de oefening. Speciale gast was de regionaal Commandant Dhr. Slofstra, die een kijkje kwam nemen bij de oefening.

Geef Edese jongerenraad meer ruimte voor verandering

Evenals in andere gemeenten kent de gemeente Ede een platform voor en door jongeren, de jongerenraad. Zij denken mee over het beleid en adviseren het college, gemeenteraad en ambtenaren. Dat is belangrijk, want jonge Edenaren hebben ook een mening en velen willen die ook graag delen.

Omstanders met poederblussers blussen brand in Duitse touringcar

HOENDERLOO - Op de Apeldoornseweg in Hoenderloo heeft vanmiddag rond 15:45 uur brand gewoed in een Duitse touringbus.
 
De bus met Duitse militairen reed door het dorp in de richting van Apeldoorn toen door onbekende oorzaak brand ontstond bij de achteras. Omstanders met poederblussers wisten de brand snel te blussen.
 
De brandweer van Hoenderloo en Otterlo welke nog op straat waren na een vrachtwagenbrand aan de Otterloseweg waren snel terplekke. Echter was de brand toen al gedoofd. De brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd en kon daarna weer huiswaarts.

Pagina's

Let there be peace on earth, and let it begin with me.
Barbara Miller

Nieuwsbrief ontvangen?