Muziekinstrumenten bouwen


Bent u in de bouw van muziekinstrumenten geïnteresseerd?
Altijd al eens zelf een gitaar, ukelele, viool, cello of een klein draaiorgeltje of huisorgel willen bouwen?
Met ingang van 1 september 2016 kan dat in de werkplaats van Houtwerk Ede.

Cursussen
Op zaterdagen worden er vanaf 1 september cursussen strijkinstrumentenbouw, gitaarbouw (ook luit e.d. ) en kleine draaiorgels georganiseerd. Ook andere cursussen instrumentenbouw zoals orgelbouw zullen daar bij voldoende belangstelling  georganiseerd worden.

De activiteiten in Ede op het gebied van muziekinstrumentenbouw zijn het gevolg van  samenwerking tussen Houtwerk Ede en de afdeling Bouwerskontakt van Huismuziek, vereniging voor samenspel en instrumentenbouw. De cursusorganisatie is in handen van Bouwerskontakt.  
 
Open dagen Bouwgroepen
Naast de cursussen kunnen belangstellenden ook bij Houtwerk Ede de jaarlijkse open dagen van de verschillende (muziekinstrumenten) Bouwgroepen bezoeken. Hier wordt gelegenheid gegeven informatie en ervaringen uit te wisselen en elkaar vorderingen te laten zien bij de bouw van het eigen instrument. Deze dagen zijn ook toegankelijk voor niet-leden voor wie een bezoek een eerste kennismaking kan zijn met de vereniging.

Bouwgroepen
- strijkinstrumenten
- gitaar- en tokkelinstrumenten
- houtblaasinstrumenten
- kleine draaiorgels
- orgel
- doedelzak en draailier
- toets en snaar (clavecimbel e.d.).

Tijdschrift
Bouwerskontakt geeft tevens driemaandelijks  “De Bouwbrief ” uit, tijdschrift voor muziekinstrumentenbouw en onderzoek. Leden van Bouwerskontakt ontvangen dit tijdschrift gratis.

Voor meer informatie over cursussen, bouwgroepbijeenkomsten e.d., kijk op de website:
www.bouwerskontakt.nl  of www.huismuziek.nl.