Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Expositie Huis Kernhem: Marian van Essen

Angaria uitsnede briefkaartAngaria uitsnede briefkaart

Van 17 februari tot en met 4 maart 2007 toont de Amsterdamse beeldend kunstenaar Marian van Essen in Huis Kernhem wandobjecten met schelpen en werken op papier. Titel van de expositie is:‘Verstilling in ritme en kleur'.

De natuur is voor Marian van Essen een belangrijke inspiratiebron. Zij kiest daarbij echter voor een strikt non-figuratieve beeldtaal. "Ik wil in mijn werk vooral de stilte en verwondering tot uitdrukking brengen, die de natuur in haar vele verschijningsvormen bij mij oproept."

De grote wandobjecten uit de serie ‘Reflectie' nodigen uit tot contemplatie door de zorgvuldige ordening van vele honderden placuna schelpen of angaria slakkenhuizen. In de getoonde werken uit de serie ‘De rijkdom en de gelaagdheid van de stilte' zijn veel lagen acrylverf in subtiele kleurnuances op papier aangebracht.

Ook is werk te zien met Japanse inkt op papier. Een deel van dit werk heeft op het eerste gezicht een afwijkend karakter doordat een werkwijze is toegepast die heeft geleid tot grillige door het toeval bepaalde beelden.

De vrije omgang van de kunstenaar met materiaal en techniek heeft geresulteerd in series die onderling sterk van aard verschillen. Toch is er sprake van een duidelijk stilistische samenhang en een herkenbare signatuur.

Huis Kernhem nodigt u hierbij uit voor de opening van de expositie op zaterdag 17 februari om 16.00 uur. De opening zal worden verricht door beeldend kunstenaar Barbara van Loon, bekend van monumentale installaties zoals Time seeking circles op het Museumplein in Amsterdam en Bridging tunnels ter gelegenheid van de opening van de A10.

De expositie ‘Verstilling in ritme en kleur' is geopend op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 18 februari: van 13.30 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u contact opnemen met Marian van Essen: info@essiana.nl Website: www.essiana.nl

Voor meer informatie over Huis Kernhem kunt u contact opnemen met Hennie Messcher, 0318 41 50 07 of 06 53 69 16 58.

Oog om oog, tand om tand
Nederlands Spreekwoord