Koffie en inloop met Edese film "Blijven, Komen en Gaan" op vrij 8 december

Op deze koffieochtend vertonen we de Edese familiefilm "Blijven. Komen en Gaan. Deze ilm over de ontwikkeling van Ede van 1890 tot nu is gemaakt in samenwerking met meer dan 300 Edenaren. De bakker, de slager of de imam; iedereen kon een rol krijgen in de film. De film is ontwikkelt in 2013 en draaide toen enkele maanden in het Pathe filmtheater. In 2021 werden voor de film nieuwe scenes opgenomen over Ede als garnizoensplaats.  Burgemeester Op Ten Noort slaagde er in 1905 in van Ede een legerplaats te maken waardoor het Veluwse dorp zich enorm ontwikkelde.

Kindermiddag bouwen en knutselen met wc-rolletjes op wo 6 december

Deze keer kun je allerlei dingen van wc-rolletjes maken en bouwen. Je kunt denken aan iets voor de kerst zoals  een kerstboom, kerstengel of sneeuwpop, je favoriete dieren, monsters, draken en eenhoorns of bouwen aan een kasteel, een garage voor je auto's of een knikkerbaan om mee te spelen.

Je kunt verder ook puzzelen, tekenen en kleuren of een spelletje doen.

Datum: wo 6 december 15.00-16.30u

Locatie: Eigen Gebouw, Bettekamp 29

Bewegen met Tai Chi

Tai Chi is een bewegingskunst met gezondheids-bevorderende eigenschappen. Je kunt het tot op hoge leeftijd beoefenen. De komende periode kun je vanaf vrijdag 8 september elke vrijdagmorgen voorafgaand aan de koffieochtend van 9.00-19.45 meedoen met Tai Chi onder begeleiding van Tai Chi lerares Conny Witte. De Tai Chi  oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk zijn. Na de Tai Chi kun je al dan niet ook deelnemen aan de koffieochtend.

Creatieve inloop op di 28 november adventskalender maken. Vanaf 10 jaar.

Op dinsdag 28 november van 19.00-21.00u is er weer een creatieve inloop in het Eigen Gebouw op Bettekamp 29. Je kunt kennismaken met diverse technieken zoals mozaïeken, gevelstenen maken, hout graveren. porselein en textiel schilderen en macrame. Dit keer is er speciale aandacht voor het maken van een adventskalender. Je kunt ook nog een herfsthanger maken.

Data in november

  • Di 28 november Advent kalender hangers

Tijd: 19.00-21.00u

Werk aan de weg

Binnenkort (30 oktober) gaat een gedeelte van de Klaphekweg dicht. Van de 2,5 uitvalswegen die onze wijk voor auto's heeft gaat er 1 dicht en wel waar de Jachtlaan aansluit op de Klaphekweg. Bewoners die de wijk IN willen kunnen alleen maar gebruik maken van de Hakselseweg en de Noorder Parallelweg. Zij die er UIT willen moeten gebruik maken van de Spinderweg. De Klaphekweg is dicht tussen de rotonde Veenderweg en de Spinderweg. Wie graag een overzicht heeft, hier is er eentje.
Einde van de werkzaamheden is gepland op 8 december!

Bijeenkomst over routekaart Energietransitie Zeeheldenbuurt op di 31 oktober

Dit jaar is samen met bewoners van de Zeeheldenbuurt gewerkt aan een zogeheten
Buurtuitvoeringsplan (BUP), de eerste in de Gemeente Ede! In dit plan staat hoe de wijk het beste van het
aardgas afgekoppeld kan worden en wat mogelijke manieren van duurzaam verwarmen zijn. De
conceptversie is klaar. Deze is door de bewoners omgedoopt naar ‘Routekaart’. Wij zijn benieuwd wat u
vindt van deze Routekaart. Daarom nodigen wij u van harte uit om op dinsdag 31 oktober met ons hierover

Vereniging Zeeheldenbuurt erkend als algemene belangenvereniging

Het college van B&W in Ede heeft de Vereniging Zeeheldenbuurt erkend als algemene belangenvereniging, vergelijkbaar met de status van een dorpsraad of wijkraad in de gemeente. Daarmee is de Zeeheldenbuurt de enige buurt in Ede met een formele vertegenwoordiging in de gemeente.

Opnieuw inrichten plantenperk Witte de Withstraat 12-14

Na het opnieuw inrichten van het bloemenperk t.o.v Wiite de Withstraat nr 5 met een fleurig resultaat als gevolg willen bewoners van de Witte de Withstraat een ander perk opnieuw inrichten samen met de wijkbeheerder. Er is samen met de wijkbeheerder een plan opgesteld om het perk bij nr 12 en 14 fraaier en bloemrijker te maken. Het project wordt mede ondersteund door de Ver. Zeeheldenbuurt, is inmiddels goedgekeurd als ededoet-project en opengesteld voor donaties. Zie https://www.ededoet.nl/initiatief/3788.

Zomaar-feest Zeeheldenbuurt, locatie Witte de Withstraat/van Speykstraat

13.00-17:30 (alle leeftijden)

  • Klein springkussen* (voor de kinderen t/m 8 jaar)
  • Springbaan* alle leeftijden
  • Oudhollandse spelletjes Schminken (13:30-14:30)
  • Suikerspin (15:00-17:00)
  • Stenen schilderen voor zeehelden-mozaïek en om te verstoppen in de wijk

En dat alles onder het genot van een bakje koffie, thee of ranja

NB: Bij regen gaan de springkussens niet door

Locatie: Boom met schommel: Witte de withstraat / van Speykstraat

Mozaiektegels gestolen, update

In de afgelopen vakantieweken zijn er in totaal 10 gemozaïekte stoeptegels verdwenen uit het trottoir zonder rmedeweten van de makers of de vereniging, klaarblijkelijk gestolen. De tegels zijn door buurtbewoners gemaakt in het kader van het mozaïekkproject dat sinds 2014 door de Vereniging Zeeheldenbuurt wordt georganisaeerd.

Abonneer op