Koffieochtend met favoriete boeken

Neem voor deze koffieochtend je favoriete boek(en) mee, vertel waarom je het zo'n mooi boek vindt en waarom iedereen het zou moeten lezen. Je kunt ook een boek ruilen of het uitlenen aan een andere aanwezige buurtgenoot.

Je kunt daarnaast ook mozaiëken, schilderen of een van de andere beschikbare technieken gebruiken, maar jook gewoon een kopje koffie drinken en een praatje maken.

Datum: vrij 3 februari 10.00u-12.00u

Locatie: Eigen Gebouw, Bettekamp 29

Workshop met o.a. mozaïeken en gevelstenen

Maak een eigen gevelsteen of mozaïek een stoeptegel, een schaaltje of schilderijtje. Je kunt ook kennis maken met een van de andere creatieve technieken waar we inmiddels de materialen voor beschikbaar hebben, zoals porselein of textiel beschilderen, schilderen met garen of afbeeldingen overbrengen op hout.

Locatie: Eigen Gebouw, Bettekamp 29.

Meer info: zeeheldenbuurt@ede-west.nl

Helpen met verplanten van kansarme boompjes

In het Edese Bos en op het Karakterterrein worden tot eind maart onder leiding van een vaste begeleider tweewekelijks op woensdag en zaterdag kansarme boompjes geoogst. Ze worden verzameld en (gratis) uitgedeeld zodat ze op een betere plek kunnen uitgroeien tot volwassen exemplaren en zo een bijdrage leveren aan de biodiversiteit, een groenere omgeving en een beter klimaat.

SAM Sportweek Winter voor Edese jeugd in januari 2023

EDE – Na een vakantieweek met kerstdiner en oliebollen is januari 2023 een mooi moment om sportief het jaar te starten. Dat is voor kinderen en jeugd helemaal aantrekkelijk. Sportservice De Vallei houdt namelijk de eerste week van januari SAM Sportweek Winter. Samen met diverse sportaanbieders komen de buurtsportcoaches met activiteiten naar Ede, Bennekom, Otterlo en Lunteren.

Leerlingen Vester College helpen bij onderhoud perken

Leerlingen van het Vestercollege aan de Hendrik Stafweg hebben recentelijk meegeholpen bij het onderhoud van de perken op het Slijpkruikgebied bij de de Ruijterstraat. Er werden o.a. bloembollen in de perken geplant. De perken worden sinds verleden jaar door buurtbewoners onderhouden. Als concreet resultaat van een recent contact tussen Vester College en de Ver. Zeeheldenbuurt werd afgesproken dat leerlingen mee gaan helpen bij het onderhoud van de perken. Dit gebeurt dan in het kader van de stageopdrachten.

Winnende foto buurtfotowedstrijd overhandigt aan Vester College

Eind 2021 en begin 2022 heeft de vereniging Zeeheldenbuurt samen met het Vestercollege een fotowedstrijd gehouden onder geinteresseerde leerlingen. De opdracht was om in de Zeeheldenbuurt een mooie of interessante foto te maken. De winnende foto was van Max Middelman en is genomen bij W.J. Bitterstraat 9. In het kader van een Ededoet project is de foto in het groot afgedrukt en zal binnenkort worden bevestigd aan de buitenmuur aan de kant van de W.J. Bitterstraat.

Abonneer op