Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Herinrichting Molenstraat (Persbericht)

Op 8 november is er een inloopavond geweest over de herinrichting van de Molenstraat tussen de Telefoonweg en de Proosdijerveldweg.

Tijdens deze avond is een ontwerptekening getoond waarop schriftelijke reacties zijn gegeven. Aan de hand van deze reacties is het ontwerp op diverse plaatsen aangepast.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • De fietspaden worden aan beide zijden verhoogd langs de rijbaan gesitueerd, de parkeervakken aan de zuidkant komen dus tussen het fietspad en het voetpad te liggen.
  • De hoeveelheid parkeervakken tussen de IJssel der Schepperlaan en de Thomaslaan komt nu op 13 in plaats van 8 (in eerste ontwerp).
  • Het voorgenomen middeneiland ter hoogte van de van Heemskerckstraat - IJssel de Schepperlaan komt te vervallen in verband met het verlies aan parkeerplaatsen.
  • De bushaltes ter hoogte van de benzinepomp worden verplaatst richting de rotonde, er komt ter hoogte van de benzinepomp wel een strook voor laden en lossen achter het fietspad.
  • De gehele weg wordt een halve meter naar het noorden verschoven, hierdoor komen er ook nieuwe bomen aan de noordkant en een breder trottoir aan de zuidkant.
  • De bomen aan zowel de noord als de zuidzijde worden vervangen, de kapvergunning is inmiddels aangevraagd, het kappen zal vooruitlopend op de werkzaamheden vóór 1 april uitgevoerd worden.
  • Er komt een gecombineerde bushalte en laad-/losplaats bij de winkels langs de Molenstraat ter hoogte van de Slijpkruikweg.

Het definitieve plan ligt na 6 december 2006 ter inzage bij het Informatiecentrum Bouw en Wonen, ingang Achterdoelen en staat op www.ede.nl.  

De planning is nu om begin mei 2007 te starten met de werkzaamheden die dan tot in september zullen gaan duren.
 

Indien er nog vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van de tekening kunt u contact opnemen met Mark van Teylingen, tel nr. 680288 of mail mark.van.teylingen@ede.nl of met Monique Rohde (di-wo-do) tel nr. 680146 of mail Monique.Rohde@ede.nl.

 

Bron: persbericht Gemeente Ede 

Als we precies datgene doen wat we denken te moeten doen, gebeurt er te weinig.
Bert Alkemade