Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Grote opkomst van ouderen voor de bingo


Maar liefst 70 wijkbewoners uit Ede-West hadden woensdag een prachtige middag. Met een lekker stuk taart en een kopje koffie werden de bingogetallen in de gaten gehouden. Voor de eerste keer houden Opella, Welstede , Indigo, Buurtcentrum de Kolk en de gemeente Ede samen een bingo in Ede West in navolging van de bingo in Ede-Zuid. De deelnemers zijn voornamelijk cliënten van Opella die samen met hun mantelzorgers en of familie zijn gekomen voor een gezellige middag uit.

De organisaties hebben ook een thema gekoppeld aan de bingo. Piekeren is vandaag het onderwerp en wordt verzorgd door Indigo in de vorm van een quiz. ”Is piekeren hetzelfde als denken?” Wie het eens is met de Quizvraag houdt een groene kaart omhoog. Op de vele quizvragen die volgen volgt een levendige discussie en tot slot wil een deelneemster graag een tip uitwisselen met de zaal.

En dan is het tijd voor de bingo!

De getallen gaan in een rustig tempo aan de deelnemers voorbij en de een na de andere prijs wordt in wacht gesleept. De sfeer is gezellig en gemoedelijk. Er wordt duidelijk genoten van de middag. Na de pauze gaat de Bingo verder aan het eind is het tijd voor de gesponsorde hoofdprijs van de middag: een driegangen diner bij Hotel/restaurant de Bosrand te Ede. Het is muisstil in zaal en na een tijdje horen we Bingo! Met een grote glimlacht wordt de prijs opgehaald!

Kees van de Akker (Welstede) sluit de middag af met o.a. een dankwoord voor de vrijwilligers en iedereen gaat weer huiswaarts al dan niet met een prijs en met de vraag achterlatend wanneer is er weer bingo!? Petra Roeten, zorgondernemer Opella Thuiszorg: “Dit is de eerste bingo die we samen georganiseerd hebben met de andere organisaties in West. Het past binnen de kernwaarden van Opella:Vertrouwen,erkenning,eerlijkheid en respect. Samenwerking zoeken ten dienste van de vraag in dit geval vanuit de ouderen in de wijk is het motto. Kees van de Akker opbouwwerker van Welstede geeft aan dat de samenwerking met en tussen zorg en welzijnsorganisatie belangrijk is om de ouderen te stimuleren en actief te betrekken bij de wijk en wijkactiviteiten(netwerken). De eenzaamheidsproblematiek kunnen we niet alleen oplossen, maar deze middag is hopelijk en stap in de goede richting”.

Als vervolg op deze activiteit is het de bedoeling om een wekelijks inloop/koffiemoment in de Kolk te realiseren. Ongeveer 30 ouderen gaven aan daar veel voor te voelen.

Deze bingo middag was een fantastisch resultaat en een mooi voorbeeld van een geslaagd samenwerkingsinitiatief tussen welzijn- en zorginstellingen in de wijk.

Speciale dank daarbij aan de vrijwilligers van buurtcentrum de Kolk die het uitvoeren van de activiteit mogelijk maakten.

De prijzen van deze middag zijn voor een groot gedeelte gesponsord door winkeliers van het Rozenplein, DA, A&H , De Wilgenteen en bakker Bos

 

 

De taal is de moeder van de gedachte, niet haar dienstmaagd
Karl Kraus