Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Projectweek Cultureel Erfgoed op de Vrije School Ede groot succes!

De projectweek ‘Cultureel Erfgoed in en rond Ede’ zit er weer op. Tijdens deze projectweek kregen de leerlingen van de Vrije School een kijkje in het leven van de mens in vorige generaties. Hoe woonden de mensen, welke kleding droegen ze, wat aten ze, hoe zagen de huizen eruit die gebouwd werden; kortom, er werd ingegaan op de manier waarop mens en dier in vroegere tijden leefden. De kinderen van de bovenbouw kregen alle kans om zich te kunnen verdiepen in het ontstaan van de Veluwe.

In de hal van de school was door ouders een boerenkeuken uit 1900 nagebouwd. In de keuken, naast de haard werd iedere ochtend door een van de leerkrachten een prachtig verhaal verteld uit vroeger tijden, waar de kinderen en aanwezige ouders van konden genieten. Ouders en leerkrachten in streekdracht verlevendigden het verstilde tafereeltje.

Woensdag werd de school bezocht door verschillende ambachtslieden. Het was een drukte van belang want ouders, buurtgenoten, vrienden en bekenden waren uitgenodigd voor deze bijzondere dag. Er was een mandenvlechter, een imker, een kantklosser. De kinderen mochten zelf ook achter het spinnenwiel en weefgetouw. Pierre van Het Winkeltje aan de Bospoort reed aan het einde van de ochtend met z’n bakkersfiets zomaar de klas in en daar kregen alle kinderen een ‘stroopsoldaat’ (authentiek snoepgoed).

Een bezoek aan het Open Lucht Museum in Arnhem stond natuurlijk ook op de agenda en vrijdag werd de projectweek afgesloten met een presentatie in de grote zaal waarin ouders en andere belangstellenden te zien en te horen kregen wat er zoal was gedaan en geleerd.

Aan het eind van de week waren de leerlingen moe maar voldaan en er werd nog lang nagepraat over die goede oude tijd!

 

 

 

 

Nachtdromen verwerken je verleden, dagdromen creeren je toekomst.
George Parker

Agenda

27/10/2021 - 19:30 Mozaieken in het Eigen Gebouw
01/11/2021 - 19:30 Gevelstenenworkshop
08/11/2021 - 19:30 Gevelstenenworkshop