Eerste lammetje geboren bij de Edese Schaapskudden

Zondag 12 februari is het eerste lammetje geboren bij de Edese Schaapskudden in de kudde van herder Aart van den Brandhof. Inmiddels zijn het er al zeven. In de kudde van zijn broer Henk begint het lammeren iets later.

Beide herders en hun helpers gaan een intensieve tijd tegemoet. De komende weken is het hard werken en is er bijna constant iemand bij de schapen.

De afgelopen weken hebben ooien en herders zich rustig voorbereid op de komst van de lammetjes. De schapen waren dicht bij de kooi of lekker binnen terwijl de herders alle hekken hebben klaargezet waarmee de pasgeboren lammetjes en hun moeder worden afgeschermd van de rest van de kudde.

Om de rust voor de drachtige schapen te bewaren is het voor het bezoek niet mogelijk in de kooi, die dienst doet als ‘kraamkamer’, te komen. Bij de kooi op de Eder heide gaan de lammetjes al snel naar de oude schaapskooi en bij de kooi op de Ginkelse heide kunnen de lammetjes overdag al snel naar buiten en genieten van de eerste zonnestralen.

U kunt dus rustig een bezoek brengen en de lammetjes op die manier bekijken.

In maart worden twee lammetjesdagen georganiseerd op de zaterdag. Op 11 maart bij de kooi op de Ginkelse heide en op 18 maart bij de kooi op de Eder heide in samenwerking met Natuurcentrum Veluwe. En uiteraard worden deze keer weer beschuit met muisjes uitgedeeld.

Ook dit jaar is het weer mogelijk een lammetje te adopteren via onze webshop. Kijk hiervoor op www.edeseschaapskudden.nl.

Wilt u niet adopteren maar doneren? Dat kan ook. Rechtstreeks via de QR-code op de website of via een document dat u vindt onder het tabblad ‘Steun ons’.

Voor bedrijven is het ook mogelijk een lam te adopteren. Hiervoor staat een speciaal document op de webshop onder het tabblad ‘Steun ons’. Adopterende bedrijven worden uitgenodigd voor de speciale adoptiemiddag, een mooie mogelijkheid om te netwerken.