Bijeenkomst Zeeheldenbuurt aardgasvrij (ready) 2030

Beste inwoner van de Zeeheldenbuurt,

Ligt u wakker van een (te) hoge energierekening? Heeft u last van buren die hout stoken (of stookt u zelf meer hout dan voorheen) om te besparen op de gasrekening? Bent u zich aan het oriënteren op energiebesparing en/of een alternatief voor aardgas? Of heeft u een andere vraag als het gaat om energiebesparing en/of de energietransitie en/of bent u benieuwd of de gemeente en/of Energie Samen Foodvalley iets voor u zou kunnen betekenen?

Ga dan op zoek naar antwoorden -samen met andere woningeigenaren van de Zeeheldenbuurt- op zaterdagmiddag 18 februari aanstaande, van 15.00 tot 17.00 uur, in de kleine theaterzaal van Cultura. Medewerkers van de gemeente Ede en Energie Samen Foodvalley zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden over het klaar maken van uw woningen voor een aardgasvrije toekomst.

Al in 2021 hebben een groep bewoners, gemeente Ede en Energie Samen Foodvalley samen de eerste stap gezet en route geschetst op weg naar een aardgasvrije Zeeheldenbuurt in 2040. Door corona stond het project op een lager pitje, maar nu zijn we klaar om -samen met u- de volgende stappen te zetten in de Zeeheldenbuurt.

In overleg met de meedenkgroep Zeeheldenbuurt verzorgen we zaterdag 18 februari een passend programma. Na een gezamenlijke aftrap, kunt u verdiepende informatie ophalen. U kunt kiezen tussen de volgende 5 deelsessies:

  • Wat kost het isoleren van mijn woning en welke keuzes maak ik? Aan de hand van 5 voorbeeldwoningen maken we inzichtelijk welke maatregelen u moet nemen om uw huis te isoleren en energie te besparen.

  • Hoe financier ik de aanpak van mijn woning? Krijg inzicht in de subsidiemogelijkheden en financieringsconstructies die mogelijk zijn om de aanpak van uw woning te financieren.

  • Hoe werkt het energieplafond? Heeft u zorgen over uw energierekening? En wilt u weten hoe het energieplafond werkt. Kom dan naar deze deelsessie.

  • Een collectieve of een individuele oplossing?: Op een aantal plekken in de Zeeheldenbuurt lijkt collectieve warmte (een warmtenet) een optie te zijn. Verken samen met ons de mogelijkheden.

  • Voor- en nadelen van een hybride warmtepomp: Vanaf 2026 is de aanschaf van een hybride warmtepomp -als uw CV kapot gaat- verplicht. Hoe werkt de hybride warmtepomp en wanneer is uw huis klaar voor een warmtepomp?

Na afloop van de deelsessies sluiten we gezamenlijk af met de verloting van 5 maatwerkadviezen en een hapje en een drankje. We kijken er naar uit u te zien!

Yvonne Kleefkens (Energie Samen Foodvalley) en Charlotte Post (Gemeente Ede)

P.S. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet verplicht maar wel zo prettig voor ons. U kunt zich aanmelden via deze link (volgt nog)/ of via mailadres zhb@energiesamenfoodvalley.nl. Vermeld daarbij aub met hoeveel personen u komt en naar welke deelsessie uw interesse uitgaat.

Datum
18-02-2023 15:00:00 - 18-02-2023 17:00:00