Projectweek Cultureel Erfgoed Vrije School Ede

Van 19 t/m 23 september gaan de kinderen van de Vrije School in Ede zich verdiepen in het cultureel erfgoed van onze omgeving. In deze projectweek krijgen de kinderen een kijkje in het leven van de mens in vorige generaties. Wat deden ze; wat hebben ze gemaakt en gebouwd; kortom, hoe hebben mens en dier  vroeger geleefd?
De school aan de Nachtegaallaan zal een week lang  het decor zijn van oude ambachten en het leven in vroegere tijden; de keuken wordt omgetoverd tot een oude boeren keuken, ‘an-den-heerd’ zullen er verhalen worden verteld en tijdens de aardrijkskundeles verdiepen de kinderen zich in het ontstaan van de Veluwe.
Dinsdag reist de groep af naar Lunteren waar in het buurtbos een oude zandgroeve zal worden bezocht; ook zal er een speurtocht worden gelopen.
Woensdag wordt de school bezocht door mensen die verschillende ambachten beheersen; zoals een smid, een mandenvlechter; een imker; een kantklosser. Uiteraard mogen de kinderen zelf ook achter het spinnewiel en weefgetouw.
Donderdag staat er een bezoek aan het Open Lucht Museum in Arnhem gepland. Vrijdag zijn alle ouders en andere belangstellenden uitgenodigd  - dan wordt al dat is geleerd en gemaakt tijdens deze week in een presentatie vertoond.