Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

NVU-demonstratie door Beatrixpark rustig verlopen


De demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) zaterdag 26 maart in Ede is rustig verlopen. Ongeveer 70 aanhangers van de NVU hielden van 13.00 tot 15.15 uur een demonstratie vanaf station Ede-Wageningen door het Beatrixpark. Er zijn in totaal 9 personen aangehouden die op de een of andere manier de openbare orde probeerden te verstoren.

Alle aangehouden personen worden nog verhoord. In overleg met het Openbaar Ministerie zal vandaag zo mogelijk direct een dagvaarding worden uitgereikt aan de aangehouden verdachten. Eind april en begin mei zijn zittingen gereserveerd voor de behandeling.

Publieksfolders

De lokale driehoek (loco-burgemeester Roel Kremers, Officier van Justitie Martyne Kunst en de politiechef van het district West-Veluwe Vallei José Rooijers) is de gehele dag bijeen geweest.
Medewerkers van de afdeling Toezicht van de gemeente Ede hebben bij station Ede-Wageningen circa 1.300 publieksfolders uitgedeeld. Hiermee werden reizigers die aankwamen op de hoogte gebracht van de demonstratie en de maatregelen bij station Ede-Wageningen, waar de demonstatie begon en eindigde.

Tevreden met aanpak

Loco-burgemeester Roel Kremers heeft de hele demonstratie van dichtbij meegemaakt. Hij constateert tevreden dat de maatregelen, de inzet van de politie en de communicatie goed hebben gewerkt en dat de rust in de stad bewaard is gebleven.
Kremers: ‘Dat neemt niet weg dat ik begrijp dat een dergelijke demonstratie onrust in de stad heeft gegeven en dat mensen er wel last van hebben ondervonden.’
Kremers geeft een groot compliment aan de bewoners langs de route, die zich niet hebben laten provoceren. Kremers: ‘Ook de oproep van de Marokkaanse en Turkse gemeenschap om weg te blijven bij de demonstratie heeft effect gehad. Dat is eveneens een groot compliment waard.’

Alles wat niet subliem is, is nutteloos en misdadig.
Charles Baudelaire