Salman Ezzammoury in de Kijkdoos

Foto-expositie ‘Chrudim-reflecties’
van Salman Ezzammoury in de Kijkdoos

De Stichting Stedenband Ede-Chrudim reist dit jaar met een artistieke foto-expositie door de gemeente Ede. De Edese kunstenaar/fotograaf Salman Ezzamoury heeft op uitnodiging van de Stichting in onze partnerstad Chrudim (Tsjechië) zijn eigen impressie van deze stad in foto’s vastgelegd.
Prachtige weerspiegelingen van gebouwen fotografeerde en bewerkte hij op zijn eigen persoonlijke wijze, bekend van zijn impressies uit Manhattan en Jeruzalem. Salman’s foto’s zijn spannend en inventief. De analoge bewerking van zijn digitale foto’s geeft ruimte aan de kijker voor zijn eigen beleving.
De Kijkdoos wil met deze expositie haar aanbod verbreden. Na de korte expositie afgelopen voorjaar van Bennekomse kunstenaars in het kader van het project ‘Geraakt?!’ is het nu de beurt aan een Edese kunstenaar die met zijn werk de relatie met onze partnerstad Chrudim ondersteunt. Tijdens de expositie is informatie over de Stedenband en over de aankoop van de kunstwerken beschikbaar. Er is bovendien de gelegenheid om met de kunstenaar zelf kennis te maken. Salman Ezzammoury zal alle dagen persoonlijk aanwezig zijn.

Vrijdag 18 maart om 17 uur vindt de opening door de Stedenband plaats.
Het publiek kan hierbij genieten van originele Tsjechische hapjes die op traditionele wijze onder leiding van Zdenka Prochazkova bereid zijn.
De expositie is gratis toegankelijk van vrijdag 18 tot zondag 20 maart van 12 tot 18 uur.

Zondag 20 maart is er ook een concert door het Huismuziek Ensemble. Gespeeld wordt Mozart’s Gran Partita. Het concert begint om 14.30 uur. Entree 10 €, jongeren
(t/m 25j) 4 €. Voor leden De Kijkdoos gratis.

- www.dekijkdoosbennekom.nl
- www.ede-chrudim.nl
- www.salmanezzammoury.com