Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

De Wissel


De WisselWie kent niet de mannen die eens in de 14 dagen door de buurt lopen, met die handige kar achter zich aan, om oud papier op te halen. Zij komen van de Wissel, een dagbestedingsproject voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking, onderdeel van ‘s Heeren Loo. Op andere dagen komt er weer een groep om folders in de brievenbussen te stoppen.

Ik ben eens even naar de Wissel gegaan om te informeren wat er allemaal te doen is daar en om te vragen of zij tevreden zijn met het contact tussen de buurt en de Wissel of dat er misschien nog wensen zijn. Dit is wat mij verteld werd.

Er zijn 6 groepen met verschillende bezigheden.

Papiergroep 1 die folders vouwt en rondbrengt en die papier ophaalt bij bedrijven om dit te versnipperen en papiergroep 2, die heel aparte ansichtkaarten maakt van heel dun hout met een leuke voorstelling erop. Nog even over het oude papier: U kunt het op werkdagen  ook brengen. Het hek rechts naast het gebouw (als je ervoor staat) is dan overdag altijd open.

Dan de buitendienstverlening. Deze mensen zorgen dat de boodschappen gedaan worden voor de kantine waar koffie en thee gedronken kan worden. Ook halen zij glas op om naar de glasbak te brengen voor mensen die daar moeite mee hebben. Nu niet allemaal bellen want op dit ogenblik kan er niemand meer bij.

De kantine wordt gerund door de kantinedienst. Toen ik er was zag ik dat tegen twaalven 8 tafels gedekt werden met aan iedere tafel plaats voor zo'n 8 personen. Het is dus een flink bedrijf, die Wissel, groter dan ik gedacht had. De mensen nemen hun eigen lunchpakket mee en koffie, thee of melk krijgen ze van de dagbesteding.

Bij de seniorengroep wordt gekeken wat de mensen individueel aankunnen. Over het algemeen zijn zij wat ouder.

De groep van Bakkerij Smul heb ik voor het laatst bewaard. Eigenlijk doe ik het beste als ik gedeelten van hun folder weergeef: "Bakkerij Smul is een ambachtelijke bakkerij waar verschillende producten worden gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Alles wordt handmatig en vakkundig gemaakt volgens grootmoeders recept, met alleen pure ingrediënten. U kunt producten van Bakkerij Smul bestellen van maandag t/m vrijdag van 9 uur tot 16 uur. Vanaf 15 uur tot 16 uur kunt u vers gebakken producten ophalen. (andere tijd in overleg). Te koop zijn o.a.appeltaart, diverse soorten cakes, tulband, kruidkoek, roomboterkoek en zandkoekjes. U kunt altijd eens een kijkje komen nemen om met eigen ogen te zien hoe onze producten met zorg worden bereid."

Voor Pasen wordt er altijd een voorjaarsmarkt gehouden die bijzonder gezellig is.

Kunstenaars die perfectie in alles zoeken, zijn degene die het in niets voor mekaar krijgen.
Eugene Delacroix

Agenda

Nieuwsbrief ontvangen?