Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Borrelbus blijft rijden naar buitendorpen

De borrelbus in Ede blijft ieder weekend rijden. Dat heeft het college van B. en W. besloten na een positieve evaluatie eind 2005. Daarbij waren de deelnemende partijen politie,  Horecabelangenvereniging Ede-Centrum, beveiligingsbedrijf Profi-Sec en touringcarbedrijf KN Travel betrokken. Zij zijn positief over de borrelbus, die rijdt sinds 24 april 2005.

Uit de beoordeling blijkt dat bij de halte aan het Museumplein en in de bus zelf zich nauwelijks of geen ongeregeldheden voordoen. Uitgaanspubliek vertrekt sneller van het plein omdat de wachttijd voor taxi’s korter is. De bus is per keer minimaal driekwart bezet en steeds vaker helemaal vol (50 passagiers). ’s Zomers reizen ook campinggasten en bezoekers van evenementen met de bus.

Toezicht
De route vanaf het Museumplein blijft onveranderd en gaat langs Otterlo, Harskamp, Wekerom en Lunteren. Touringcarbedrijf KN Travel levert net als de voorgaande periode de chauffeurs die de borrelbus besturen. Beveiligingsbedrijf Profi-Sec blijft het toezicht verzorgen. De politie ondersteunt de activiteit. Ook de taxiondernemers blijven bij de inzet van de borrelbus betrokken.

Bron: www.edegelderland.nl


Communicatie is het scheppen van gemeenschappelijke betekenis.
Gisela Redeker