Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Wielervereniging Ede

Locatie


De Wieler Vereniging Ede

Als je van de fietssport houdt en in de gemeente Ede of omgeving woont dan is het een voordeel om bij de Wieler Vereniging Ede betrokken te zijn.

Via de WV Ede kun je het maximale uit de fietssport halen. Als je zelf fietst zijn er allerlei disciplines, categorieen, activiteiten en faciliteiten (zie onder clubinformatie) die het fietsen mogelijk en interessanter maken en als je anderszins bij fietsen betrokken wilt zijn kan dat als vrijwilliger.

Disciplines, categorieen en activiteiten

De WV Ede is opgericht in 1971 en heeft diverse bekende wielrenners voortgebracht. Zij kent activiteiten op het gebied van Wielrennen, Toerfietsen, Mountain Biken, Cyclecross / veldrijden en Wielrennen op de baan. De deelnemers aan deze disciplines zijn afhankelijk van leeftijd en wens ingedeeld in diverse licentie en snelheidcategorieen. De leden varieren in leeftijd van acht tot ca. tachtig jaar. De WV Ede organiseert naast allerlei trainingen, sportweekenden en buitenlandweken voor haar eigen leden ook diverse wedstrijden en toertochten voor derden.

Faciliteiten en organisatie

De WV Ede beschikt over een eigen wielerparcours van ca. 1200 meter lang en over een eigen clubhuis. Beide zijn gesitueerd aan de Horsterweg 5 te Ede in Sportpark De Peppel. De vereniging is opgebouwd uit een Algemeen Bestuur en enkele commissies die elk een deel van de sportieve of ondersteunende activiteiten voor haar rekening nemen. Zo is er voor de leden met een Wielrenlicentie een Wielrenafdeling die geleid wordt door de Wielrencommissie. Voor niet wedstrijd gerichte leden is er een Toerafdeling die geleid wordt door een Toercommissie. Beide commissies worden ondersteund door een zgn. Communicatiecommissie waarin allerlei zaken als publiciteit, reclame, sponsoring, kleding, clubblad, website enzovoort worden geregeld.

ons nederlands kampioenBij de WV Ede vindt je fietsmaatjes en de juiste informatie voor een optimale sportprestatie. De WV Ede heeft een regionale functie en behartigt de belangen van haar leden via de overkoepelende landelijke organisaties en rechtstreeks bij de lokale overheid

Op één been kun je niet lopen
Nederlands Spreekwoord

Nieuwsbrief ontvangen?