Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Berovingen bij pinautomaten in Opsporing Verzocht (Persbericht politie)

Ede/Veenendaal – In verband met een onderzoek naar twee berovingen bij pinautomaten in Ede en Veenendaal vraagt de politie de hulp van televisiekijkers. Dinsdag 17 januari aanstaande zal in het TV programma Opsporing Verzocht aandacht aan deze berovingen worden besteed. Overigens onder voorbehoud. Actuele ontwikkelingen kunnen de programmering nog vlak voor uitzending doen veranderen. Het programma wordt uitgezonden op Nederland 2 rond 20.30 en 21.30 uur. Daags daarna rond 15.15 uur wordt het programma herhaald op Nederland 1.

Op 12 juli vorig jaar werd aan de Brouwersstraat in Veenendaal rond 23.00 uur een man beroofd terwijl hij geld wilde pinnen. Twee jongens bedreigen hem met een mes en dwingen hem opnieuw te pinnen. Dat mislukt. Daarop worden het gepinde geld en wat persoonlijke eigendommen buit gemaakt.
Twee dagen later, op 14 juli beroven twee mannen bij een pinautomaat aan de Keesomstraat in Ede een man die geld wil pinnen. Door de overval mislukt dit. De daders bedreigen ook hier hun slachtoffer met een mes en eisen geld en persoonlijke eigendommen.

Foto’s
In het TV programma zijn foto’s te zien van de overval in Veenendaal. Deze beelden in combinatie met het signalement van de daders zal mogelijk getuigen op weg helpen om met hun informatie de politie te informeren. Zo is het bijvoorbeeld tijdens de overvallen mooi weer, maar de daders dragen een muts, handschoenen en hebben hun gezicht bedekt. Dat kan opgevallen zijn. Deze en andere feiten: dinsdag 17 januari aanstaande bij Opsporing Verzocht.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

Communicatie is het scheppen van gemeenschappelijke betekenis.
Gisela Redeker