17 oktober wandeling voor de vrijheid

Slavernij is een wereldwijde realiteit en raakt ieder continent en elke economie. 27 miljoen mannen, vrouwen en kinderen zijn vandaag de dag nog steeds gevangen in slavernij. Om aandacht op deze problematiek te vestigen organiseert The A21 Campaign de “Wandeling voor Vrijheid”. Zonder bewustwording komt er geen actie.
Vorig jaar deden er meer dan 17 landen mee. Met deze tweede Wandeling Voor Vrijheid is het verlangen om nog meer bewustwording te creëren. De Wandeling Voor Vrijheid is uniek door de in het zwart geklede deelnemers met zwart tape over hun mond die in een enkele colonne door de stad wandelen. Gedurende deze tocht wordt er informatie over mensenhandel uitgedeeld aan toeschouwers. De wereldwijde verspreiding van deze boodschap is echter het grootst door de aandacht van de media en de foto’s die via sociale media gedeeld worden.
 
Voor wie wil meedoen...
We willen op zaterdag 17 oktober om 13.30 uur verzamelen bij de Wissel, Bettekamp 99 in Ede en voor de Veenendaalers: De Troubadour, Zandstraat 36. Na een informatief moment en een korte instructie onder het genot van een kop koffie of thee, willen we om 14.30 uur beginnen met de “Wandeling voor Vrijheid”. Deze stille tocht zal ongeveer een uur duren. Wil je meedoen geef je dan op via: www.walkforfreedom.info De kosten voor deelname zijn 10 euro (Dit geld zal na aftrek van de kosten van het T-shirt voor The A21 Campaign zijn).
 
Hoe kan je nog meer helpen:
Dit jaar zijn er meer kansen dan ooit om iedere stap voor vrijheid te laten tellen. Van Sydney tot Los Angeles, Londen tot Kaapstad, kunnen deelnemers meewandelen, een wandeling organiseren of een wandelaar sponsoren. Voor meer informatie, kijk op www.a21.org
.
Over The A21 Campaign
The A21 Campaign is een internationale organisatie tegen mensenhandel met wereldwijd elf kantoren. Het werk van A21 is gebaseerd op een vierledige strategie dat uit gaat van het Palermo Protocol van de Verenigde Naties, en deze omvat:
  • Preventie (bewustwording en voorlichting),
  • Bescherming (opvangcentra en doorgangshuizen),
  • Vervolging (juridisch antwoord) en
  • Partnerschappen (overheid, politie en samenleving).