Open podia in Ede

PERSBERICHT

Open Air Podium geslaagd

Ede -  Een tiental vrijwilligers van het wijkplatform Maandereng en de werkgroep Cultuur in de buurt was afgelopen zaterdag al vroeg uit de veren om podia en tenten op te bouwen voor het eerste Open Air Podium in het buurtpark Maandereng.

Opening

Om 11.00 werd het evenement geopend met een gedicht over de wijk Maandereng, daarna volgde een groot aantal beginnende artiesten, singer-songwriters en bands met optredens. Zo kon het in groten getale toegestroomde publiek genieten van zeer uiteenlopende muziekstijlen. Met 16 optredens was het Open Air Podium volgeboekt. De belangstelling om op te treden was zo groot, dat niet alle aanmeldingen aan het programma konden mee doen.

Veel stijlen

Was het publiek net gewend aan de romantische teksten of lichte rock moest het weer overschakelen op pop- of rockmuziek.

De optredens waren van een opmerkelijk hoog niveau. Alle artiesten speelden eigen composities. Sommige bands en singer-songwriters zijn dan ook al in studio's met opnamen voor een eerste of zelf tweede cd bezig. Het duo Loriën bezorgde met hun zuivere hoge tweestemmige zang het publiek kippenvel.

Naast het open air podium was er een geweldige demonstratie van Aikido, Capoeiera en streetdance. Sportservice Ede verzorgde een pannavoetbaltoernooi voor kinderen en tieners.

Organisatie

Open Air Podium is een initiatief van Welstede welzijnsgroep in het kader van het Actieplan cultuurbereik van de gemeente en wordt uitgevoerd in opdracht van Cultura. De organisatie werd verzorgd door de werkgroep Cultuur in de buurt, wijkplatform Maandereng, jongerencentrum Peptalk en Welstede. De werkgroep kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Open Air podium krijgt dan ook mogelijk een vervolg in het voorjaar van 2008.

Sponsoring

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Woonstede, Wijkplatform Maandereng, Cultura en buurtbeheer van de gemeente Ede

Oproep

Op vrijdag 23 november is in buurtcentrum 't laag te Benekom een volgende open podium voor beginnende artiesten. Lengte van een optreden is niet belangrijk, enthousiasme wel. Het is de kans om podiumervaring op te doen. Wie iets kan laten zien op het podium kan zich aanmelden bij Chris Moes mail: cmoes@welstede.nl voor inschrijfformulier