Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Nieuwsbrief ontvangen?

U bent hier

Drijvend kunstwerk in vijver Klaphekweg

Kunstenares Ine Boeijen uit Ede ontvangt van de gemeente Ede een opdracht voor het maken van een kunstwerk voor de vijver aan de Klaphekweg. Het ontwerp Beeld-Tafel was unaniem voorgedragen door de Commissie Beeldende Kunsten (CBKE) en het college van B & W is dinsdag 25 september akkoord gegaan met dit advies.

De CBKE is enthousiast over het ontwerp dat zal bestaan uit een tafel van verzinkt ijzer en gespoten is in een rode kleur. De Beeld-Tafel heeft gedraaide poten die alle vier verschillend zijn en een loopbeweging vormen. De beeldtafel symboliseert voor de kunstenares de activiteiten die zich rondom een tafel kunnen afspelen.
Het kunstwerk wordt gemonteerd op een frame met drijvers en dit frame wordt in de bodem van de vijver verankerd. Vanaf de vlonder en vanuit de appartementen aan de Weidmanlaan zal het kunstwerk goed te zien zijn.
De CBKE heeft ook de mening van de bewoners laten meewegen bij haar advies. Tijdens een vergadering van de commissie op 5 september jl. koos de meerderheid van de bewoners voor het ontwerp Beeld -Tafel.

Persbericht gemeente Ede

 

In de strijd om de waarheid is de strijd vaak de enige waarheid
Rabindranath Tagore

Wisselijst

Het Weer

meer weer