Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Eerste wandeling IBOR toets in de Zeeheldenbuurt

IBOR toets 21 april 2007Afgelopen zaterdag 21 april organiseerde het Buurtcomité Zeeheldenbuurt de eerste wandeling in het kader van de zgn. IBOR- toets. Hierbij gaat het om het beoordelen van de staan van onderhoud van de openbare ruimte in de buurt. Aan de toets onder begeleiding van Berry Kok van de gemeente Ede, deed een flink aantal bewoners mee: 13 in totaal. Deze eerste wandeling was gericht op het westelijke gedeelte van de buurt, omgeving Witte de Withstraat. Na een korte uitleg werd als oefening eerst een gedeelte van de omgeving gezamenlijk beoordeeld. Hierbij werd uitgebreid stil gestaan bij de lage kwaliteit van het onderhoud van het speeltuintje.

Speeltuintje

Speeltuintje

Discussie bij het speeltuintje

Discussie bij het speeltuintje

Daarna gingen de deelnemers in kleine groepjes door verschillende stukken van de buurt om hiervan een beoordeling te maken. De knelpunten (los liggende tegels, slechte trottoirgedeelten, slechte stukken groen etc.) werden zo precies mogelijk opgeschreven. Aan het einde van de morgen werden de formulieren verzameld, deze zullen uitgewerkt worden en de resultaten ervan zullen in het burgercomité en met het buurtbeheer worden besproken.

IBOR toets, voorbeeld natuurlijk vuil, schoonheidsgraad laag

IBOR toets, voorbeeld natuurlijk vuil, schoonheidsgraad laag

Bij elkaar was het ook een gezellige activiteit en een goede gelegenheid om weer eens andere buurtbewoners te ontmoeten. Het mooie weer werkte overigens ook uitstekend mee.

As. woensdagavond 25 april van 19.00-21.00u is de 2e wandeling in het kader van deze IBOR toets. Nu voor de oostelijke kant van de buurt. Belangstellenden kunnen zich melden via info@ede-west.nl of 06-46054516 (Bert Alkemade)

 

 

 

 

De eigenlijke macht van schoonheid is niet gelegen in perfectionering, gladde afwerking en harmonisering van het bestaan, maar in de mogelijkheid om het volledig te aanvaarden.
Wilhem Schmid

Nieuwsbrief ontvangen?