Informatieavond mozaïek-kunstwerk op grasveld Ruijstraat, Hendrik Stafweg en Bitterstraat. Woensdag 17 mei van 19.00-21.00u

De mozaïekgroep van onze buurt is inmiddels ruim drie jaar actief. Er zijn al zo'n 70 gemozaïekte stoeptegels in de trottoirs geplaatst die voor veel mensen worden bewonderd. Ook is er er een groot gemozaïekt tableau gemaakt, wat verleden jaar aan de muur van het Eigen Gebouw aan de Bettekamp is komen te hangen. De mozaïekgroep is nu bezig met een nieuw groot kunstwerk dat gebaseerd is op de verhalen van buurtbewoners. Het wordt een soort menselijke piramide van 3 lagen, wat samenwerking en ondersteuning in de buurt symboliseert. Elke laag heeft vijf figuren waarvan de hoofden aan twee kanten mozaïektaferelen zijn. De taferelen komen uit de verhalen van buurtgenoten en geven iets weer van wat mensen belangrijk of kenmerkend vinden van de buurt. De onderste laag is 150cm hoog, de volgend 100 cm en de volgende laag 75 cm. Bij elkaar wordt het dus ongeveer 3 meter 25 hoog en circa 3 meter in doorsnede. Hiernaast staat een schets van hoe het beeld er van een van de zijkanten uit zal zien. De vijf figuren in elke laag staan in het rond. De bovenste laag houdt een ronde doorzichtig mozaïek vast.

Het grasveld tussen Ruijsstraat, Hendrik Stafweg en Bitterstraat lijkt ons een mooie plek voor dit kunstwerk. We horen graag uw mening daarover.

Informatieavond op 17 mei op het grasveld

Op woensdag 17 mei van 19.00 tot 21.00u staan we met een tent op het terrein. U kunt dan meer informatie krijgen en enkele voorbeelden van taferelen van het mozaïekkunstwerk bekijken. U kunt uw vragen of opmerkingen ook per email sturen aan zeeheldenbuurt@ede-west.nl of per telefoon aan 06-46054516.

Overige ideeën

Daarnaast horen we graag ook uw overige suggesties om dit grasveld mooier en aantrekkelijker te maken. Zo krijgen we van verschillende bewoners verzoeken om een of meer speeltoestellen op het terrein zoals bijvoorbeeld een familieschommel. Ook hier horen we graag uw mening over.