Klaphek

Bewoners initiatief

Zaterdag 24 februari was het erg druk vlak bij de brievenbus aan de Jachtlaan. Nee, het had niets te doen met de post. Buurtbewoners hadden de werkkeet van de gemeente gecharterd en er was een medewerker van Malkander actief. Volwassenen en jeugd hebben de mogelijkheid gekregen om de smalle strook met vlinderbloemen die vorig jaar werd aangelegd uit te breiden. Nu zijn er twee verhoogde plantvakken en een hele strook met volle aarde waar veel leuks in komt te staan later.

Ongelukken op de rotonde Veenderweg - Klaphekweg

In de maand januari van 2024 zijn er kort na elkaar 3 ongelukken gebeurd op de rotonde Klaphekweg - Veenderweg. Raadslid Daan Weststrate heeft daarover vragen gesteld aan de wethouder (dhr. De Pater). Wellicht komen er als proef extra waarschuwingsborden om te zien of het aantal ongelukken vermindert. Wij hopen het.
Of fietsers de rotonde allemaal netjes 'tegen de klok in' gebruiken mogen wij ons afvragen...

Straling?

Iedereen wil graag internet op de mobiele telefoon en sommigen willen dan ook een snelle verbinding voor data. Wel, daar zorgen de diverse leveranciers dan voor. Zo staat er sinds begin oktober 2022 een gloednieuwe 5G antenne op het dak van de terrasflat aan de Wildforster. De 5G dekking in de wijk is hiermee gegarandeerd. VodafoonZiggo exploiteert de antenne, dus mocht je last hebben gekregen van de straling, dan kan je daar je klacht kwijt.

Abonneer op Klaphek