Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Zeeheldenbuurt in Kerstsfeer met Trio Wilde Eend: Was ’t maar altijd Kerst!

Vrijdagavond 16 december van 19.00-21.00 staat de Zeeheldenbuurt in het teken van Kerst met gezellige activiteiten op het grasveld tussen de Hendrik Stafweg en de Bitterstraat. Dit jaar komt het Trio Wilde Eend het gebeuren opluisteren met prachtige feestverhalen, afgewisseld met vrolijke Klezmer en Oost-Europese muziek.

Was ‘t maar altijd Kerst!

Gezelligheid, lekker eten, warmte. Wie wil dat niet tijdens de koudste en donkerste dagen van het jaar?! Je kunt je rond Kerst terugtrekken in de veilige beslotenheid van eigen huis en haard, maar ook omzien naar anderen in je buurt en verrassende ontmoetingen hebben. Misschien wel met mensen die van ver komen en veel te vertellen hebben.

Luister naar het verhaal van de Russische zwerver Hersch Ostropoler die op slimme wijze zijn kerstmaaltijd bij elkaar weet te scharrelen. Ontmoet de Italiaanse kerstclown Francesco die juist alles weggeeft dat hij bezit en daar toch niet armer van wordt. Hun verhalen komen tot leven en worden muzikaal omlijst door Trio Wilde Eend.<--break->

Trio Wilde Eend

Trio Wilde Eend bestaat uit: Gottfrid van Eck, vertelling en klarinetten; Michiel Ockeloen, accordeon en percussie; Tessa Zoutendijk, viool. Michiel Ockeloen heeft al eerder een mooi optreden voor de buurt gegeven tijdens het buurtfeest van september 2015. Trio Wilde Eend brengt een vrolijke mix van muziek en verhalen uit Oost Europa en verder. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer, Balkan- en zigeuner muziek, maar ook melodieën uit o.a. Rusland en Armenië. Hun muziek raakt een snaar; ze is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

En verder..

Naast het luisteren naar de muziek en de verhalen kun je je warmen bij de vuurkorven en met glühwein, warme chocolademelk en oliebollen. Kortom, een avond om naar uit te kijken.

Plaats: Grasveld tussen Hendrik Stafweg. Bitterstraat en Ruijsstraat

Tijd: 19.00-21.00u

Organisatie: Buurtcomite Zeeheldenbuurt

Geen kosten ook niet voor de oliebollen en de gluhwein

Date: 
vrijdag, 16 december, 2016 - 19:00
Zoeken is altijd speuren naar dat wat er al is. En denken dat het ergens anders te vinden is.
Tony Parsons