Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

World Food Day op 14 oktober

Het is bijna tijd voor World Food Day! Dit jaarlijkse (grotendeels) gratis evenement op 14 oktober strijkt dit jaar neer in onze gemeente. In de Mauritskazerne om precies te zijn.

Ontdek het verhaal achter ons eten in tientallen excursies, workshops, talkshows, films en een streekmarkt. Sluit je op in een koffie-escape game, fileer een vreemde vis, ga op bezoek bij een slagerij, leer gezondheidsmythes en -feiten onderscheiden en ga op een heuse supermarktsafari. Kom langs, doe mee, en proef de verandering op World Food Day!

World Food Day in Ede

We zijn natuurlijk heel erg trots op dat het evenement in Ede is. Als eerste Nederlandse gemeente met een wethouder Voedsel is Ede een logische locatie voor World Food Day op 14 oktober 2017. We werken al jaren aan een actief voedselbeleid. Dat past binnen een gezonde en duurzame leefstijl voor onze inwoners. In de regio rond Ede zijn talloze voedselondernemers en initiatieven. Bij zo’n groot evenement horen veel bezoekers en daarom willen wij er zoveel mogelijk bekendheid aan geven. Onze vraag is dan ook of u World Food Day binnen uw netwerk bekend zou willen maken. Bijgevoegd vindt u een poster die u kunt verspreiden, zowel geprint als digitaal. Daarnaast hebben wij een video gemaakt die u op verschillende plekken kan vertonen: https://www.youtube.com/watch?v=pZSvh6LVcNA&feature=youtu.be  

World Food Day

Ieder mens denkt er elke dag over na: wat eten we vanavond? Voor ongeveer 800 miljoen mensen is de vraag nog fundamenteler, zelfs existentieel: ís er eten vanavond? Er is werk aan de winkel, want ons huidige voedselsysteem is niet toekomstbestendig. We hebben creatieve, innovatieve en oplossingsgerichte denkers en doeners nodig om het voedselsysteem van morgen vorm te geven. Dit alles komt samen op World Food Day. Op een leuke en interessante manier wordt er nagedacht over de voedselvraag van morgen.

Meer informatie

Op www.worldfoodday.nl vindt u meer informatie over het evenement en kunt u zich inschrijven voor de verschillende workshops en talkshows, zodat u altijd verzekerd bent van een plek. Volg World Food Day ook op Facebook.

Natuur en kunst kunnen, omdat het twee verschillende dingen zijn nooit hetzelfde zijn. Door middel van kunst drukken we onze opvatting uit van wat de natuur niet is.
Pablo Picasso

Nieuwsbrief ontvangen?