Speelveldje en kooi

Ede, 18-02-2021

Betreft: nieuws sportveld Sint Hubertus

Beste omwonenden en gebruikers van het sportveld St. Hubertus,

Het sportveld aan de Sint Hubertus is al enige tijd gesloten omdat deze door de stormschade van vorig jaar niet veilig genoeg is om te gebruiken. Zoals u misschien vorig jaar heeft meegekregen wilt het wijkteam het sportveld weer openen en zijn we daarnaast druk bezig met het realiseren van een mooi en multifunctioneel sportveld.

Bij deze aanpak komt er naast een fysieke aanpak ook een sociale aanpak. Dit proces kost echter wat meer tijd dan we hadden gehoopt, en ook de situatie rondom corona heeft het proces vertraagd. Echter, juist in deze tijd is er behoefte om lekker te kunnen sporten en bewegen in de wijk. Daarom heeft het wijkteam toch besloten om het sportveld op korte termijn te renoveren, zodat er door de buurt in ieder geval weer gebruik van kan worden gemaakt. Dit is dus de aanpak voor de korte termijn, want op de lange termijn willen we uiteraard het multifunctionele sportveld alsnog realiseren. Het proces daarvan is nog steeds in volle gang in samenwerking met betrokken buurtbewoners, gemeente en overige partners.

We proberen om de kooi uiterlijk 19 maart weer klaar te hebben voor gebruik. Tijdens het gebruik van het veld graag uw aandacht voor de gebruikersregels die er gelden. Deze komen bij de ingang te hangen zodat deze voor iedereen zichtbaar zijn. Ook artikel 461 Wetboek van Strafrecht (verboden toegang na 22:00 uur) is van toepassing op het sportveld.

Als u over het bovenstaande nog opmerkingen of vragen heeft, of als u alsnog wilt meedenken in de realisatie van het sportveld, dan kunt u contact opnemen met Sjonnie Maasdam via sjonnie.maasdam@sportservice-ede.nl of 06-10 84 15 36.
Met vriendelijke groet namens het wijkteam Ede-Centraal,

Sjonnie Maasdam
Buurtsportcoach bij Sportservice Ede