Speeltuin Voerakker

Beste buurtbewoners,

Het is bijna zover! Er was veel geduld voor nodig, maar binnenkort kan er echt gespeeld worden in de nieuwe speeltuin aan de Voerakker in de Klaphekwijk.

Waarom is de speeltuin nog niet open?
Afgelopen weken zijn de nieuwe speeltoestellen geplaatst en is er onderhoud geweest aan het groen. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt waarom de speeltuin nog steeds gesloten is. Dit heeft vooral te maken met het gras. Na het inzaaien heeft het gras tijd nodig om te wortelen en moet het stevig genoeg zijn, voordat er overheen gelopen kan worden. Bovendien is er bij de graafwerkzaamheden een KPN-kabel geraakt. Het heeft even geduurd voordat deze kabel gerepareerd was. Op de plek waar gegraven is, moest ook weer extra gras worden gezaaid. Voordat ook dit gras sterk genoeg is, zijn we helaas weer een paar weken verder. Tenslotte zijn nog niet alle toestellen goedgekeurd. Bij een aantal toestellen moeten nog aanvullende werkzaamheden worden verricht. Kortom: nog even geduld!

Wateroverlast
Wellicht heeft u gezien dat er bij ernstige regenval water blijft staan in de bak met houtsnippers. Dit is niet wenselijk, mede doordat wateroverlast een van de aanleidingen was voor de nieuwe speeltuin. Het losmaken van de grond heeft er helaas niet voor gezorgd dat het waterprobleem is opgelost. De gemeente Ede heeft deskundigen ingezet om op zoek te gaan naar een structurele oplossing. Hier wordt dus nog aan gewerkt.

Wanneer kan er gespeeld worden?
De hekken zullen worden verwijderd als het gras sterk genoeg is en alle speeltoestellen zijn goedgekeurd. Het is aan de Gemeente Ede om dit te beoordelen. De verwachting is dat dit in de loop van de zomervakantie zal gebeuren. Zodra de hekken weg zijn, kan er in de speeltuin gespeeld worden.

Wanneer is de officiële opening?

Op vrijdag 26 augustus 2022 van 16.00 - 18.00 zal de officiële opening van de speeltuin zijn. Jullie zullen nog een uitnodiging ontvangen, maar zet het alvast in je agenda. We gaan er met elkaar een mooi feest van maken!

Mede namens Gemeente Ede, Malkander en Sportservice, Hartelijke groet,

Werkgroep speeltuin Voerakker
Vragen? Contact: Benjamin & Erika Hoddenbagh, Voerakker 2

Tags