Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Snelle actie buurtbeheer

Op klachten van bewoners over losliggende stoeptegels wordt nog wel eens schamper gereageerd. Dat dat niet terecht is, bleek deze week weer uit het verhaal van Titia Torringa die met haar hond Ocean op weg was voor een lekkere wandeling over het landgoed de Kernhem. Op de hoek van de de Ruijterstraat en de Amsterdamse weg zag ze een vriendin staan bij het stoplicht over de N224 en wilde er enthousiast op afstappen. Helaas even niet uitkijken en een stoeptegel die een paar centimeter boven de rest uitstak zorgde voor een flinke duikeling, een forse schrik, behoorlijk wat blauwe plekken en paar pijnlijke ribben. Gelukkig niets gebroken, dat kan ook zo gebeuren bij zo'n stoeprand, maar de ribben zorgden in de dagen daarop voor behoorlijk wat last bij elke beweging. Zelfs lachen is dan erger dan in het geval van de boer met kiespijn.

Toen ze mij het vertelde, vroeg ik haar of ze Buurtbeheer al had gebeld. Dat bleek niet het geval. Ze wist niet wie ze daarvoor moest bellen en betwijfelde of het wat zou helpen. Ik besloot de proef op de som te nemen en zelf het centrale meldingsnummer buurtbeheer maar eens te bellen. Dat was donderdagmorgen rond 9.00u. Ik werd keurig te woord gestaan en klacht, locatie en mijn naam en adres werden genoteerd. Diezelfde morgen rond 10.30u werd er bij ons aangebeld. Er stond iemand van buurtbeheer voor de deur met de aangename mededeling dat het probleem inmiddels verholpen was. Hij vertelde ook dat het tegenwoordig gewoonte is om als het probleem verholpen is even feedback te geven aan degene die de mededeling heeft gedaan. Ik was blij verrast met zowel de snelle actie als deze terugkoppeling.

Vandaag kwam ik Titia weer tegen: "Goed gedaan, jongen! De tegels liggen er weer prima bij", zei ze breed lachend.

Buurbeheer: bedankt voor de service!!

Meldingen over gebreken in de woonomgeving kan iedereen doen bij het

  • Meldpunt Beheer (0318) 68 06 60
  • van maandag t/m vrijdag
  • van 8.00 - 16.30 uur
  • Je kunt ook altijd meldingen doen via internet, (bijvoorbeeld 's avonds en in het weekend).

Ook vooral doen dus.

Je kunt contact opnemen als je bijvoorbeeld vragen hebt over het onderhoud van  bermen, voet- en fietspaden, vijvers, speeltoestellen of verkeersborden. Je kunt ook bellen als je last hebt van hondenpoep, zwerfvuil, vandalisme of een kapotte straatlantaarn.

 

Meer informatie over het buurtbeheer vind je op deze pagina.

Schaamte is een vijand van creativiteit. Wees daarom nooit te beroerd om voor gek te staan.
George Parker