Samenwerking Houtclub Ede met de Vereniging Huismuziek


Stichting Houtclub Ede gaat samenwerking aan met Vereniging Huismuziek

Zie ook het artikel in het menu "Muziekinstrumenten bouwen"


Op donderdag 7 juli 2016 is er een overeenkomst getekend tussen beide organisaties.

De Vereniging Huismuziek is een landelijk opererende organisatie voor samenspel en instrumentenbouw, de afdeling instrumentenbouw, De Bouwers, heeft nu onderdak gevonden bij Houtwerk Ede, waar zij als Deelnemers Muziek hun instrumenten onder deskundige begeleiding kunnen bouwen.

Dat zij in Ede zijn neergestreken is uitzonderlijk, maar is voor Ede een prima voortzetting op het reeds bestaande muzikale aanbod. Het sluit prachtig aan bij het Akoesticum, De Edese Concertzaal, Johannes orgelbouw en de Popschool. In deze omgeving is nog veel aandacht voor huismuziek en de bouw van een eigen instrument is voor velen de ultieme uitdaging.

Ieder die hier meer over weten wil kan zich opgeven voor een introductie-les  instrumenten-bouw bij marijkechristiaans@gmail.com . Deze les zal na de zomervakantie plaatsvinden en tijdens de les zal  o.a. uitleg zijn over welke instrumenten er allemaal gebouwd kunnen worden.

Ook zal er na de zomer weer gestart worden met een cursus houtdraaien, ook hier kunt u zich ( op genoemd mailadres) voor opgeven, dan wel aangeven of u een starter of gevorderde bent. Verdere informatie over de Stichting Houtclub Ede kunt u vinden op www.houtwerk-ede.nl.