Opening nieuwe werkplaatsDe Stichting Houtclub Ede hield een druk bezochte opening van de nieuwe werkplaats aan de Bospoort 11 B.

Afgelopen vrijdag werd door wethouder Eleveld om 3 uur het startsein gegeven voor een zonnige toekomst voor de Stichting.

Met een prachtige nieuwe locatie en een nieuwe werknaam ”HOUTWERK EDE”,  welke door de wethouder werd onthuld, gaat Houtwerk Ede verder op de door haar ingeslagen weg.

Voorzitter Ton Stuiver benadrukte nog eens dat Houtwerk-Ede er voor iedere Edenaar wil zijn, zowel als dagbesteding en als participatieplek. Iedereen is welkom:  jongeren en ouderen kunnen aan de slag op de wijze die bij haar of hem past.

De wethouder sprak zeer enthousiast over de vele plus punten van “Houtwerk Ede".
Zoals de ruime en goed geoutilleerde wekplaats en de vele mogelijkheden van allerlei soorten dagbestedingen voor de inwoners van Ede.

Ook werd nog bekend gemaakt dat er vanaf 12 januari, iedere dinsdag een Senioren Inloopdag zal zijn. Op deze dinsdagen zal er houtdraaien, figuurzagen en houtbewerken op het programma staan. Men kan terecht vanaf 9.30 uur en heeft de tijd tot 16.30 uur. Het gaat dan vooral om gezelligheid en samen met elkaar gezellig bezig te zijn. De koffie zal klaarstaan evenals lectuur over genoemde onderwerpen.

De kunstenares Bernadette van Vliet liet prachtige stukken houtbewerking zien en zij heeft toegezegd eenmaal per maand bij Houtwerk Ede aanwezig te zullen zijn om haar kennis en kunde op de deelnemers over te dragen.

Al met al kan Houtwerk-Ede terugkijken op een zeer succesvolle opening en wilt u kennismaken met dit mooie initiatief, komt u eens langs bij de Bospoort 11 B of kijk op de website: www.houtwerk-ede.nl (tijdelijk nog http://www.houtclubede.nl).