Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuw ontwerp mozaïekkunstwerk voor de Zeeheldenbuurt

De mozaïekgroep van onze buurt is inmiddels al ruim drie jaar actief. Er zijn al zo'n 90 gemozaïekte stoeptegels in de trottoirs geplaatst en er is een groot tableau gemaakt voor het Eigen Gebouw aan de Bettekamp. De mozaïekgroep is bezig met een nieuw groot kunstwerk dat gebaseerd is op de verhalen van buurtbewoners. Een eerste ontwerp daarvan is in het najaar van 2017 aan bewoners en gemeente gepresenteerd. Daaruit bleek dat sommige bewoners het kunstwerk vrij hoog vonden en bovendien teveel vonden uitnodigen om als als klimtoestel te gebruiken. De gemeente zag hier ook aanleiding in om het ontwerp te laten toetsen in het kader van het attractiebesluit dat ook voor speeltoestellen geldt. Na overleg met deskundigen op dit gebied hebben de initiatiefnemers besloten om het ontwerp aan te passen. Het wordt nu een slingervorm van 12 figuren, waarbij de hoofden mozaïeken vormen die elementen uit de buurt vertegenwoordigen. Zie ook de onderstaande tekening.

Locatie

De locatie wordt het heuveltje aan het einde van de halve laan op het Slijpkruikgebied tegenover het landhuis. Deze locatie is inmiddels akkoord bevonden door de projectleiders van de herinrichting van het Slijpkruikgebied.

Meer informatie of reactie:

Als u vragen, opmerkingen of suggesties hebt, dan horen we het graag.

Buurtcomité Zeeheldenbuurt Tel. 06-46054516 of per e-mail zeeheldenbuurt@ede-west.nl.

U bent ook van harte welkom op onze mozaiekavond op woensdag 21 februari van 19.30u-21.30u U kunt dan ook de reeds gerealiseerde mozaïeken bekijken.

Date: 
woensdag, 21 februari, 2018 - 19:30
De eigenlijke macht van schoonheid is niet gelegen in perfectionering, gladde afwerking en harmonisering van het bestaan, maar in de mogelijkheid om het volledig te aanvaarden.
Wilhem Schmid