Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Nieuwsbrief ontvangen?

U bent hier

Laagvliegen over Ede

Beste Edenaren,
Als vliegveld Lelystad echt door verkeersvliegtuigen gebruikt gaat worden omdat Schiphol 'te vol' is dan zullen wij daar in Ede ook last van krijgen.

In Ede was al een actiegroep tegen opening van Lelystad 'Hoog over Ede' die zich inzet hiertegen. Samen met onder andere Stichting 'Red de Veluwe' zijn veel tegenstanders van het uitbreiden van de (laag)vliegroutes verenigd in SATL-Lelystad.

Deze corona-tijd is uitstekend om zelf eens een indruk te krijgen. Kijk op een heldere dag naar de lucht. Slechts af en toe is een streep te zien zoals vliegtuigen dat achterlaten. Een jaar geleden zat de Edese lucht helemaal vol met vele strepen per uur! Als daar dan ook nog eens een deel van laag over komt wordt het hier nog rumoeriger en al die vliegtuigbewegingen behoren overigens ook tot zeer milieubelastend. Ook de ozanlaag is niet blij het vliegverkeer.

23 Juni 2020 heeft de actiegroep SATL Lelystad aangiftge gedaan tegen bepaalde ambtenaren en adviesbureaus wegens een vermoeden van valsheid in geschrifte, beïnvloeding van verklaring, misbruik van gezag èn verduistering van bewijsstukken. Wordt vervolgd...

Volg het nieuws op satl-lelystad.nl.

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal
Albert Einstein

Wisselijst

Het Weer

meer weer