Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Jongeren bij elkaar voor huiswerkbegeleiding en een zalenactiviteit.

Persbericht Somalische Groep  

16 januari 2012

Jongeren bij elkaar voor huiswerkbegeleiding en een zalenactiviteit.

Op maandag 16 januari was het dan eindelijk zover er is een start gemaakt met de huiswerkbegeleiding voor de groep Somalische jongeren uit Veldhuizen. Het komende jaar zullen de jongens gebruik kunnen maken van de huiswerkbegeleiding in buurtcentrum Veldhuizen onder begeleiding van Huseyin Oztas en Derk-Jan van Putten van Welstede. Aan het einde van het jaar zal er gekeken worden naar een eventuele verlenging van het project.

Het project is zo opgezet dat het een beloningselement in het project terug te vinden is. Op maandagavond komen de jongeren naar de huiswerkbegeleiding en op zaterdagavond kunnen ze deelnemen aan de zaalvoetbal in gymzaal Blijdestein. Tijdens de activiteiten wordt er gericht gekeken naar de sociale ontwikkeling van de jongeren en het eventueel aan leren van competenties en ontdekken van de talenten in de jongeren zelf. De jongeren krijgen door aanwezig te zijn bij de huiswerkbegeleiding toegang tot de zaalvoetbal activiteit. Wanneer de jongeren niet komen opdagen bij de huiswerkbegeleiding mogen ze ook niet deelnemen aan de zaalvoetbal activiteit.

In het komend seizoen wordt er in samenwerking met een aantal vrijwilligers de mogelijkheid gecreëerd dat de jongeren ondersteund worden bij het schoolwerk en de mogelijkheid krijgen om te ontspannen doormiddel van sport. Het besef van het belang om een diploma te behalen ligt bij deze jongeren erg hoog. Daarom wil het jongerenwerk van Welstede deze jongeren de kans geven om extra ondersteuning te krijgen bij hun huiswerk. Hierdoor vergroten we de kans op een toekomstige baan en verder sociale ontwikkeling van de jongeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Huseyin Oztas van Welstede.

Zoeken is altijd speuren naar dat wat er al is. En denken dat het ergens anders te vinden is.
Tony Parsons