Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

De eerste jeugdvoorstelling dit seizoen in Cultura Ede: Superoma (6+)

Superoma is een bijzonder project door het BREI project en STIP theaterproducties. In een hand gebreid decor zien we het verhaal van Superoma die geen superheld meer wil zijn en haar kleindochter die een plan bedenkt om haar weer om te toveren tot Superoma.
De voorstelling
Mijn oma is een megaheldige Superoma. Bomvol superknalkrachten. Ze heeft antwoorden op álle vragen. Ze maakt de gaten in je broek nog voordat ze erin zitten. Ze kan vliegen! In de toekomst kijken en weet alles uit het verleden. Maar echt álles! Ergens boven in oma’s huis is een kamer met een groot slot erop. Ze zegt dat ik daar niet mag komen. Volgens mij verstopt ze er iets van vroeger.
Maar oma is de laatste tijd zo saai! Ze doet niks heldigs meer. Waarom niet? Ik heb een plan bedacht om dat aan te pakken. Dat vandaag in werking gaat. Ik zorg ervoor dat mijn oma weer boem-pats-mega-vet! Yes-daar-gaat-ze-weer-uber-uper-duper-super wordt. Tadaa! Het is Superoma!
Het project
Het BREI project is een initiatief van Anne Maike Mertens & Bibi Trompetter. Sinds 2011 breien een aantal actieve dames uit Amsterdam Noord aan bijzondere projecten waarvan Superoma er één is. Zo breide ze eerder een kat van ruim 5 meter lang. Nu hebben ze hun grootste project tot nu toe: Superoma. Een 100% met de hand gebreid decor waar meer dan 1500 uur aan is besteed.
De Makers
Deze opkomende theatermakers Anne Maike Mertens (regie, Winnaar BNG bankprijs 2017), Bibi Trompetter (vormgeving) en Malou de Roy van Zuydewijn (tekst) bedachten samen het concept van Superoma. Ze vroegen de acteurs Lottie de Bruijn & Tine Cartuyvels voor de titelrol.

Date: 
zaterdag, 7 oktober, 2017 - 15:00
Als klap op de vuurpijl
Nederlands Spreekwoord

Nieuwsbrief ontvangen?