Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Cursus mindfulness in het Toon Hermans Huis Ede

Logo Toon Hermans Huis

In het Toon Hermans Huis start in februari een mindfulness training voor mensen die geraakt worden door kanker. Deze training die bestaat uit acht lessen en een Stiltedag wordt wederom gegeven door Lex Bubbers. “Mensen met de diagnose kanker krijgen te maken met angsten en onzekere gevoelens over de toekomst. Als de behandeling succesvol is geweest, kan men te maken krijgen met de angst weer ziek te worden. Het beïnvloedt je gemoed, maar ook je relaties met anderen. Wat doe je hieraan?”

Deze mindfulness training wordt voor de tweede maal gegeven. Er worden handvatten geboden om met negatieve gevoelens en gedachten om te gaan en verbinding met het lichaam te maken. Deelnemers worden gestimuleerd om regelmatig thuis te mediteren.

Eén van de deelnemers vertelt over deze training: “Ik heb geleerd beter naar mijn lichaam te luisteren. Ik ben er achter gekomen dat ik onrustiger ben dan ik dacht. De oefeningen vond ik prettig, als ik mij nu onrustig voel, doe ik de bodyscan. Ook inslapen doe ik nu door middel van mindfulness meditatie.”

Lex Bubbers: “Er is inmiddels voldoende wetenschappelijk onderzoeken gedaan dat aantoont dat mindfulness het gemakkelijker maakt om met angst en stress om te gaan en dat emotionele stabiliteit en innerlijke rust door mediteren toenemen.”

Deze training wordt op 23 februari, 2, 9, 16, 23 en 30 maart, 13 en 27 april van 10.00 uur tot 12.00 uur gegeven en er is een Stiltedag op 6 april. Deze Stiltedag is van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Kosten: Er zijn ziektekostenverzekeringen die deze training vergoeden. Indien u deze training niet kunt declareren, betaalt u 50 euro.

Voor informatie en aanmelden: 06-22161969 of via info@toonhermanshuisede.nl

Reageer

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te zien of u wel of niet een menselijke bezoeker bent en om spam te voorkomen. Bedankt voor uw begrip.
Hoge bomen vangen veel wind
Nederlands Spreekwoord

Nieuwsbrief ontvangen?