Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Zeeheldenbuurt

Het herinrichten van de straten geeft de mogelijkheid en noodzaak om hierover gezamenlijk en grondig na te denken zodat we er weer jaren mee vooruit moeten kunnen. Belangrijke aandachtspunten

  • de veiligheid en beperking snelheid

  • inritten, parkeren en plaatsing elektrische laadpalen

  • opstelplaatsen van kliko’s

  • straatmeubilair, lantaarnpalen en verkeersborden

  • bomen, boomspiegels en eventuele andere groenvoorzieningen.

  • straatbeeld (bv bloembakken en mozaiëktegels)

Van 15.30u-21.00 diverse activiteiten voor diverse leeftijden, inclusief buurtgesprekken over de herinrichting van de Zeeheldenbuurt.

Van 15.30u-21.00 diverse activiteiten voor diverse leeftijden, inclusief buurtgesprekken over de herinrichting van de Zeeheldenbuurt.

jembe

Van 15.30u-21.00 diverse activiteiten voor diverse leeftijden, inclusief buurtgesprekken over de herinrichting van de Zeeheldenbuurt.

kindercaroussel

Van 15.30u-21.00 Spelen, creatief bezig zijn en praten over de herinrichting van de buurt met muziek, koffie, thee en frisdrank en wat lekkers.

Het Buurtcomité Zeeheldenbuurt bestaat uit de actieve kern van leden van de Ver. Zeeheldenbuurt. De vereniging beoogt de leefbaarheid van de buurt te bevorderen. Het gaat daarbij om alle bewoners, niet alleen de leden. Als buurtcomite proberen we er daarom voor te zorgen dat de belangen, vragen en zorgen van alle bewoners zo goed mogelijk worden verwoord naar en afgewogen worden door verantwoordelijke instanties. Dat staat in principe los van onze persoonlijke opvattingen over wat we als bewoners wenselijk vinden.

Voorlopige planning van het project Herinrichting Zeeheldenbuurt

  • 8 September 2020 – Digitale informatiebijeenkomst 

  • Bewoners kunnen zich daarna aan-melden voor meedenkgroepen.

  • Najaar 2020 - Samen aan de slag in meedenkgroepen op buurtniveau.

Witte de withstraat

In april 2020 hebben buurtbewoners een flyer en een brief ontvangen en heeft de gemeente bewoners gevraagd welke verbeteringen zij graag zien in de buurt. Deze vraag heeft veel reacties van bewoners opgeleverd. Punten die meerdere keren terugkomen zijn:

  • de verkeersveiligheid/maatregelen tegen hardrijdend verkeer;

De buurt op de schop!

Een groot deel van het riool in de Zeeheldenbuurt moet vervangen worden. Daarnaast onderzoekt de gemeente of er ook andere verbeteringen nodig zijn in de buurt. Medio 2019 is daarom het project Herinrichting Zeeheldenbuurt gestart dat dit onderzoek moet uitvoeren en de gementeraad moet adviseren wat er gedaan moet worden. De gemeenteraad heeft dit project tevens aangemerkt als pilotproject voor participatie. Dit betekent dat het project zal worden uitgevoerd samen met bewoners en andere betrokken organisaties

Mountainbike

Het kan weer: buitenactiviteiten. Het buurtcomité start weer met een eerste activiteit na een corona stop van bijna 3 maanden. Helaas lukt het nog niet om het mountainbiken voor de middag te organiseren en is het deze keer nog in de ochtend.

Pagina's

Abonneren op Laatste berichten
Het is beter een kaars aan te steken dan te schelden op het donker.
Chinees Spreekwoord

Nieuwsbrief ontvangen?