Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Redactie

Sinds 1 september kan u bij supermarkten geen plastic Hero zakken meer vinden. Het afvalregime is veranderd.

De oranje zakken mogen nu niet alleen plastic bevatten, maar ook drinkpakken en blikjes. Dit afval wordt nu PMD genoemd naar Plastic, Metalen verpakkingen en Drinkpakken

Een overzicht van wat er wel en niet in mag vindt u hier. Klik op "Lees meer".

Sinds 1 september is het stationsplein aan de noordzijde op de schop gegaan. De reden is dat er later een nieuw station wordt gebouwd en dat nu al aanpassingen nodig zijn. Bus lijn 88 vertrekt ook vanaf de noordzijde en de taxistandplaats wordt verplaatst. Er is al een tijdelijke fietsenstalling naast de Witte Hinde gemaakt. Omdat ook de autoparkeerplaatsen aan de noordzijde zijn verminderd kan men uitwijken naar het kazerneterrein achter het Acousticum.

Op zaterdag 4 juli van 10.00 tot 15.00 uur is er een Fancy Fair op de Stationsweg 112 (6711 PZ) rond de St. Antoniuskerk waarvan de opbrengst gaat naar een weeshuis op Flores in Indonesië. Behalve Indonesische muziek en lekkere hapjes, is er een loterij en een flink aantal stalletjes met gebruikte spullen, boeken en dergelijke. U bent van harte uitgenodigd om te komen snuffelen of te smullen, als u van Indonesisch eten houdt.

Ziekenhuis De Gelderse Vallei doet het beter. Dat vindt BDO, een groot gerenommerd Accountants en adviesbureau. BDO heeft alle ziekenuizen in Nederland onderzocht op hun financiele gezondheid, dit onderzoek zegt dus niets over de kwaliteit van de medische zorg. De Gelderse Vallei kan vooral bij chirurgie deze zorg nog verbeteren.

Maandagavond 29 november heeft de gemeenteraad gedebatteerd over de Veluwse Poort en gek genoeg vooral over het sluiten van de beide spoorovergangen, Kerkweg en Hakselseweg. Wethouder van Milligen heeft voorgesteld om een autotunnel te laten bouwen die de Hakselseweg verbindt met Frankeneng. Daarnaast ziet hij ook een plek voor een fietstunnel van het Somaterrein naar de uitvindersbuurt. In 2018 wil hij dat er dan (weer of nog eens) wordt gekeken of er een noodzaak is voor een tweede autotunnel (naast de fietstunnel?).

Dit jaar is er weer een Buitenspeeldag voor kuinderen van 0 to 13 jaar.

Datum: 9 juni 2012     Tijd: van 13.00 - 17.00 uur.

Plaats: de grote parkeerplaats Wildforster.

Als u vandaag (30 mei) of gisteren de folders in uw brievenbus heeft bekeken, dan heeft u ook gezien dat er een kleurplaat voor de kinderen bij zit en natuurlijk hopen we op veel prachtige inzendingen.

Kinderen kom gezellig langs, ouders zijn ook welkom.

Met ingang van 2012 verstrekt ACV (voorheen Afvalcombinatie De Vallei) geen papieren afvalkalender meer. Dit besluit is genomen, omdat er regelmatig tussentijdse wijzigingen zijn bij de inzameling. De nieuwe werkwijze maakt het mogelijk om voor iedereen de actuele informatie beschikbaar te stellen en te houden.

Fantasieland 2009

Ben je 6 - 12 jaar oud en wil je naar de spelweek Fantasieland van 17-20 augustus schrijf je dan nu in op www.fantasieland.eu of ga langs bij buurthuis de Meerpaal, Industrielaan 1 of buurtcentrum De Kolk, schaapsweg 7a.

Op de website vind je ook meer infornatie over de week, de kosten, het thema, de plek, enz.

Welkom bij deze redactiepagina's. Wees vrij om hier berichten uit te wisselen.

Abonneren op Laatste berichten
En zonder vreugde verdient het leven de naam van leven niet
Erasmus, 1511