Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Simonis & Buunk

Simonis & Buunk Kunsthandel is gevestigd aan de Notaris Fisherstraat. De collectie omvat ruim 2000 schilderijen en aquarellen van Hollandse Meesters uit de 19e en 20e eeuw, die worden gepresenteerd in twee ruime panden aan de Notaris Fischerstraat. Wat betreft de 19e eeuw ligt de nadruk op de Hollandse romantiek en het impressionisme van de Haagse, Larense en Amsterdamse School. Door de kwaliteit, diversiteit en omvang van de collectie is Simonis & Buunk vooral op het gebied van de Hollandse romantiek en Haagse School inmiddels een begrip geworden. De 20e eeuw is in de collectie vertegenwoordigd met werk van onder andere neo-impressionisten, luministen, klassiek-modernen, expressionisten waaronder de Groninger Ploeg, de Nieuwe Realisten en abstracten.
Een relatief bescheiden verzameling beelden van Nederlandse en internationale kunstenaars vult deze schilderijencollectie aan. Door Frank Buunk aangekocht uit pure liefhebberij sieren de sculpturen beide tentoonstellingsruimten en vormen zo een afwisselende en decoratieve aanvulling op de schilderijen en aquarellen.

Jaarlijks organiseert Simonis & Buunk in beide panden een aantal speciale verkooptentoonstellingen: twee maal per jaar een Verkoop Vierdaagse met werken van "Petits Maîtres" in de prijsklasse tot 25.000 euro, en in november/december de grote Wintersalon, die traditioneel vergezeld gaat van een uitgebreide catalogus. Soms wordt tijdens deze wintersalon ook een aparte tentoonstelling georganiseerd die gewijd is aan een schilder of thema.

In april 2003 vierde Simonis & Buunk haar 25-jarig bestaan. De afgelopen kwart eeuw is Simonis & Buunk uitgegroeid tot een bedrijf dat inmiddels een unieke en toonaangevende plaats inneemt binnen de Internationale kunsthandel. Gespecialiseerde medewerkers garanderen deskundige advisering en begeleiding. Het eigen restauratieatelier met een team van ervaren restauratoren zorgt ervoor dat alle werken uit de collectie voor lange tijd goed geconserveerd bij hun nieuwe eigenaar komen

Je moet geen water tegen de wind in gooien.
Engels Spreekwoord

Nieuwsbrief ontvangen?