Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Wild in de wijk

Afgelopen vrijdag, 29 december 2006 had ik een bizarre ontmoeting in mijn achtertuin. Bizar, omdat je dit niet verwacht midden in onze woonwijk. Wilde zwijnen en reeen zijn we inmiddels wel gewend in Ede , maar dan toch meer aan de rand van de stad waar de bebouwing direct aan de hei grenst. Maar aan dit beestje had ik nooit gedacht.

s'Ochtends, toen ik de konijnen ging voeren in hun rennen, zag ik dat 1 ren leeg was. Vreemd, ik had ze nog maar net weer helemaal gecontroleerd op ontsnappingsgaatjes voor de konijnen oftewel entreegaten voor evt. kwaadwillende katten. Toen ik zag dat er verse graafactiviteiten waren geweest was ik even gerustgesteld en vermoedde dat ze in haar burcht zat. In de loop van de dag echter liet ze zich ook niet zien dus werd ik toch weer ongerust. De volgende dag zou ze nog wel een nieuwe (gecastreerde) partner krijgen. 's Middags dan toch maar gaan graven samen met mijn man.

BunzingBunzing

Toen we bijna aan het eind van het stelsel waren zagen we wat bewegen en na nog een schep zagen we het hele beest naar buiten komen, maar het was niet ons konijn, maar een BUNZING. Over het lot van Luna hoefden we niet meer te twijfelen. Helaas. Maar wat doe je nu met zo'n beestje in je ren? Na contact met dierenambulance, dierenbescherming tot aan de vogelopvang aan toe kon niemand ons helpen. Ik heb uiteindelijk de hele ren grondig omgespit en de hele burcht verwoest. De Bunzing hebben we niet meer gezien.

Onze andere konijnen heb ik veiligeheidshalve maar even naar binnen gehaald in de (onverwarmde) achterkamer totdat ik alles nog eens helemaal gecontroleerd had op vooral toegangsgaten die groot genoeg zijn voor een Bunzing om binnen te dringen en die zijn een stuk kleiner dan waar een kat of konijn doorheen kan, neem dat maar van mij aan.

Ik schrijf dit stukje vooral als waarschuwing voor andere dierenliefhebbers die hun beestjes veilig wanen in hun voliere of ren, want het is erg vervelend om er op deze manier achter te komen dat zo'n zeldzaam en tegelijk ook prachtig diertje als de Bunzing er niet voor terugdeinst zich in de bebouwde kom te wagen.

Oh ja, voor ik het vergeet. Ik weet nu ook waar de uitdrukking "stinken als een Bunzing" vandaan komt.

Jenni Vandeberg.

Het oog van de meester doet meer dan allebei zijn handen
Frans Spreekwoord

Agenda

13/10/2021 - 19:30 Open inloop Ver. Zeeheldenbuurt
18/10/2021 - 19:30 Gevelstenenworkshop
27/10/2021 - 19:30 Mozaieken in het Eigen Gebouw
01/11/2021 - 19:30 Gevelstenenworkshop