Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Schoolplein ook buurtplein

EDE - De begroting bedraagt 91.000 euro, maar dan heb je ook iets. Rondom de Stadhouder Willem Drie school aan de Veldhuizerbrink 24 wordt het schoolplein met man en macht aangepakt en voorzien van spiksplinternieuwe speeltoestellen. Ook kinderen uit de buurt mogen er na schooltijd gebruik van maken.

afbeelding

Een jaar of drie geleden had de basisschool best veel last van hangjongeren. Harde muziek, kapot glas en zelfs drugsspuiten op het plein waren het gevolg. ,,Dat zul je nog niet geheel buiten de deur kunnen houden, maar nu is een en ander goed geregeld met veel sociale controle. De betrokkenheid van de buurt en de ouders is sterker geworden", zegt Johan Flier, directeur van de school.

Een stevig hekwerk om het plein markeert het speelgebied. De school gaat een overeenkomst aan met de gemeente, zodat buurtkinderen na schooltijd gebruik mogen maken van de speeltoestellen. Met buurtbewoners wordt een regeling getroffen over de sleutel van het hek dat toegang geeft tot het plein.

Lees verder op Ede-stad.nl, 3 mei 2006

 

De mens weet, wat hij ook zoal doet, vrijwel nooit wat hij in werkelijkheid doet - in elk geval weet hij het nooit precies.
Stanislaw Lem

Nieuwsbrief ontvangen?