Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Tuincentrum Kernhem

tuincentrum kernhem

Park Kernhem, voor velen een romantische herinnering naar de nog steeds durende zoektocht van de jonkvrouw naar haar dappere ridder.
De schoonheid van deze mooie jonkvrouw zal u pad helaas nooit kruisen.

Maar wel zult u het pad tegenkomen dat u zal leiden naar tuincentrum Kernhem die al vier generaties lang door kennis en liefde voor het vak met trots tot een van de meest markante tuincentra van Nederland genoemd mag worden.

Zoals ons logo het vermeldt, bestaat ons bedrijf in Ede sinds 1939. Grondlegger van het bedrijf was de heer A.J.Houtman, die vanuit Boskoop (sinds 1866) naar Ede is gekomen en daarvandaan ook de liefde voor het vak heeft meegenomen.

Op de molenstraat in Ede is A.J.Houtman een boomkwekerij en hoveniersbedrijf begonnen, helaas moest het bedrijf verhuizen omdat er op dat terrein woningbouw gerealiseerd moest worden. Het bedrijf verhuisde toen naar de kalverkampweg 3, ook te Ede. Het bedrijf is toen ook naar deze vernoemd, namelijk ‘’De Kalverkamp’’

Zijn zoon heeft het bedrijf overgenomen in 1978, de heer A.J.Houtman j.r. (inmiddels c.j.) en heeft het bedrijf behoorlijk uitgebreid.Van hoveniersbedrijf en kwekerij is er ook een tuincentrum bij gekomen, en heeft hij het tuincentrum Kernhem genoemd.

Inmiddels heeft de derde generatie zich aangemeld, ze zijn al van jongs af aan op de zaak te vinden en hebben ieder hun eigen verantwoordelijkheid.In het hoveniersbedrijf is A.J.Houtman j.r. het team komen versterken na dat hij de tuinbouwschool in Houten heeft doorlopen.Op het tuincentrum zijn de twee dochters Jacqueline en Anne Houtman. Beiden hebben hun diploma’s in Velp behaald. Zoals u ziet heeft ieder zijn eigen specialisatie, en kunt u met alle vragen bij ons terecht.

 

Locatie

Het is niet alles goud wat er blinkt
Nederlands Spreekwoord

Nieuwsbrief ontvangen?