Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Start campagne Ede Oké op 28 april

Ede Oké; als jij dat wilt!' is de naam van een nieuwe publiekcampagne, waarmee de gemeente Ede ontmoeting, betrokkenheid en saamhorigheid stimuleert. Ede Oké volgt op de succesvolle actie ‘Je normen hebben waarde', die de afgelopen jaren is gevoerd. Met Ede Oké daagt de gemeente inwoners uit nu zelf in actie te komen.

Wat doe jij voor je buurt? Voor je sportclub? Voor je kroeg? Voor je klas? Zet jij je in voor je wijk, dorp of stad? Dit zijn vragen die Ede Oké centraal stelt. De gemeente slaat daarmee een nieuwe weg in met het normen- en waarden debat.
Met Je normen hebben waarde' heeft Ede de afgelopen jaren activiteiten georganiseerd voor bewustwording en discussie. Thema's waaraan inwoners zich het meeste storen stonden centraal: wangedrag, rommel en viezigheid op straat, overlast van jongeren en verslaafden, intimidatie en geweld, vernielingen en diefstal.

Zelf actie ondernemen
Doel van Ede Oké is buurten, dorpen, scholen, sportclubs, vrienden, cafés enzovoort enthousiast te maken zelf activiteiten te ondernemen die te maken hebben met de vijf thema's, maar met ontmoeting, betrokkenheid en saamhorigheid.
De gemeente doet daarmee een stap terug en gaat op zoek naar nieuwe invalshoeken en verrassende ideeën. Niet de grootschaligheid, de uitstraling of het bereik van acties die mensen, verenigingen of clubs uitvoeren is het belangrijkste, maar juist het initiatief, het idee.

www.edeoke.nl
Een belangrijke rol is weggelegd voor de website www.edeoke.nl. Dit wordt een ontmoetingsplaats voor iedereen die wil meedoen, meelezen of ideeën kwijt wil. Alle projecten/activiteiten komen met omschrijving en een foto op de website te staan. Hier moet een inspirerende werking van uitgaan.
De website is volop in ontwikkeling. Er zijn plannen deze uit te breiden met een poll om te stemmen op een stelling, er zijn plannen voor bijdragen van bekende Edenaren en Nederlanders. Mogelijk wordt een onderdeel ‘Stem op het beste project' ingevoerd.

Actie 28 april
Op zaterdag 28 april 2007 staat Ede Oké; als jij dat wilt!' centraal in het centrum van Ede. De rap Ede Oké, gemaakt door twee Edese rappers, beleeft dan op een podium in de Grotestraat zijn première. Verder komt er een muur waarop mensen een papiertje kunnen plakken wat zij nu doen voor hun omgeving. De bedoeling van deze variant op de ‘Wall of fame' is te laten zien hoe actief veel mensen al zijn. Diverse acrobaten en een orkest zullen in het centrum aandacht vragen voor de campagne ‘Ede Oké; als jij dat wilt!'

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel
Nederlands Spreekwoord

Nieuwsbrief ontvangen?