Inloggen geregistreerde gebruikers

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Project Herkenbare Veluwse Kernen

LUNTEREN - Ze zijn in Lunteren hun tijd ver vooruit met de introductie van straatmeubilair dat grootmoeders tijd uitstraalt.

Het autoluwe dorpscentrum is net in authentieke stijl heropend, nu de provincie Gelderland het project Herkenbare Veluwse Kernen begint. Het doel is de dorpen voor de toeristen een Veluwe-uitstraling te geven. Want, zo stelt Gelders projectleider Dominique Meijnders, 'bewoners voelen zich niet op de eerste plaats Veluwenaar'.

In het streven om het toeristisch imago van de Veluwe op te vijzelen wil de provincie oud-dorpse elementen aanbrengen in kleine keren, zoals authentieke welkomstborden en informatiepanelen en straatmeubilair.

Lunteren heeft na veel dorpsinspraak deze koers al zelfstandig ingeslagen. Afbeeldingen van het Lunters Vrouwtje sieren sinds december het klassiek ogende straatmeubilair in het dorp. Het Nieuwe Erf met de dorpspomp is al een nieuw, Veluws dorpshart. Slechts de door boktor geteisterde muziekkoepel Het Aarfhuus moet vernieuwd worden. In Garderen lijken ze voor een soortgelijk project Gelders geld te krijgen. Daar wordt nu ook de dorpsbrink opgeknapt.

Bron: De Gelderlander: Veluwse dorpen moeten eigenheid uitstralen, net zoals Lunteren - Maandag, 19 februari 2007 -

Bestaan is een feit, leven is een kunst
Ravi Shankar