Activiteiten van nú in Cultura tijdens voorjaarsvakanatie

Van maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart kun je bij Cultura de voorjaarsvakantie vieren! Kinderen vanaf 10 maanden tot 13 jaar kunnen meedoen aan verschillende activiteiten van nú. Bekijk snel ons programma op www.cultura-ede.nl/voorjaarsvakantie en reserveer! Plezier is gegarandeerd.


Iedere ochtend in de voorjaarsvakantie heeft Cultura activiteiten voor de (aller)kleinsten. Op maandagochtend kunnen kleuters en kinderen meedoen aan een theaterworkshop. Tijdens deze workshop spelen kinderen met hun fantasie en beleven zij de mooiste avonturen. Op dinsdag kunnen kinderen van 3 t/m 8 jaar komen verven en/of schilderen. Liever iets met muziek? Volg dan een muziek op schoot workshop van Muziekcentrum Harlekijntje. Op donderdagochtend kan er worden gedanst, de workshop is gevarieerd met improvisatie, simpele danspasjes en lekker vrij bewegen. De week wordt afgesloten met boetseren, de kinderen nemen na afloop van de workshop een klein kunstwerkje mee naar huis.

In de middag kunnen kinderen vanaf 6 tot en met 13 jaar meedoen aan verschillende workshops en activiteiten van nú. Gek van muziek? Volg dan een workshop songwriting, street beats, DJ, rap, beatbox of urban drums. Liever creatief? Dat kan! Kom dan naar de workshop digitaal striptekenen, tattoo, sticker art, smartphone hoesje maken of pimp my sneaker.

Helemaal nieuw is de workshop stop motion animatie. Hierin maak je op creatieve wijze van foto’s bewegend beeld. Samen met de andere deelnemers maak je een supertoffe animatiefilm. Of volg de workshop light painting, schilderen met een donkere wereld om je heen als canvas. Ook nieuw is de workshop video illusies, door te spelen met perspectieven en diepte wordt op speelse wijze

een bewegend beeld gecreëerd waarbij de kijker op het verkeerde been wordt gezet. Of ontwerp een niet bestaande app.

We sluiten drie dagen in de voorjaarsvakantie af met een film. Voor de allerkleinste Casper en Emma op Wintersport, Meester Kikker voor kinderen vanaf 5 jaar en Sjakie en de Chocoladefabriek voor kinderen vanaf 6 jaar.

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Dan kun je op dinsdag meedenken over jouw droombieb. De kinderafdeling van de bibliotheek gaat veranderen. Hoe? Dat weten we nog niet. We horen graag jouw ideeën. Dus kom praten, verzinnen en knutselen. Aanmelden hiervoor kan via lvogelesang@cultura-ede.nl.


Benieuwd naar het hele programma? Kijk op www.cultura-ede.nl/voorjaarsvakantie en reserveer. Alle workshops kosten € 5,-.