Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuws Ede en Omgeving

Valleitrein van Barneveld naar Ede voorlopig nog om het halfuur

Een nieuwe kwartiers-dienst van de treinroute tussen de stations Barneveld Zuid en Ede-Wageningen kan op
Het bericht Valleitrein van Barneveld naar Ede voorlopig nog om het halfuur verscheen eerst op Ede .

'Voor het Oprapen' levert 85 ideeën op

De wedstrijd 'Voor het Oprapen' heeft 85 ideeën opgeleverd hoe zwerfafval aangepakt of voorkomen kan worden. Tot 23 april konden inwoners van de gemeente hun ideeën inleveren. Alle ideeën zijn op internet te bekijken.Sinds begin maart konden de plannen ingezonden worden. Op de dag van de deadline kwamen er nog ruim twintig ideeën binnen. Een jury gaat zich over de ideeën buigen. De beste plannen worden beloond met een geldprijs.

Voorlopig geen kwartierdienst Valleilijn

Omdat er meer onderzoek nodig is, komt er op z'n vroegst pas in 2021 een kwartierdienst op de Valleilijn. Dat meldt Ede Stad. Het onderzoek richt zich op de noodzakelijke investeringen en de effecten op de omgeving.De Valleilijn zit in de spits vaak vol, vandaar dat een kwartierdienst gewenst is. Er zijn ook tegenstanders van een kwartierdienst. Zo zouden concerten in de Edesche Concertzaal te veel gehinderd worden door het geluid van de belletjes van de overgang en de trillingen van de trein. Op een gedeelte van de Valleilijn, tussen Barneveld-Zuid en Amersfoort, rijdt al een kwartierdienst.

Opleidingstraject CHE en Malkander

De CHE en malkander starten samen een opleidingstraject voor sociaal werkers. De gemeente is opdrachtgever en als partner binnen het sociaal domein nauw betrokken. Het opleidingstraject is één punt van een samenwerking tussen de gemeente, de CHE en Malkander.Donderdag 20 april werd het convenant ondertekend waarbij de intentie tot samenwerking officieel werd. In het opleidingstraject worden de sociaal werkers van Malkander ondersteund bij het verder professionaliseren van het (vernieuwde) sociaal werk.

Mammoet Rally wint Morocco Dessert Challenge

Mammoet Rallysport uit Harskamp heeft voor de tweede keer op rij de Morocco Dessert Challenge (voorheen Libya Rally) gewonnen. Martin van den Brink liet in de slotetappe over ruim 200 kilometer zien dat de winst geen toevalstreffer is. Met ruime voorsprong won de rallyrijder voor de vierde keer een etappe.Het team begon op de slotdag op de tweede plaats, maar wist dat in een eerste plaats om te zetten. "Als winnaar van de rally hebben we ook in de laatste etappe laten zien wie de snelste is. We zijn dit tevreden met dit resultaat."

Herdenking bevrijding van Harskamp

Op zaterdag 22 april was er in het Dorpshuis De Spil een herdenking van de
Het bericht Herdenking bevrijding van Harskamp verscheen eerst op Ede .

Nico van der Poel lijsttrekker SGP-Ede

Nico van der Poel wordt lijsttrekker van de SGP bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dat meldt de partij op de eigen website. Momenteel is hij fractievoorzitter van de partij. "De SGP heeft hiermee gekozen voor ervaring en stabiliteit", aldus het partijbestuur.Van der Poel is gemotiveerd om ook in de nieuwe raadsperiode de speerpunten van de SGP voor het voetlicht te brengen: "Ik wil in de politiek aandacht vragen voor christelijke waarden en normen en voor de belangen van alle inwoners van de gemeente Ede." De uiteindelijke kandidatenlijst wordt aan het einde van dit jaar vastgesteld.

Veel bekijks graffitikunst Keesomtunnel

De graffitiartiesten die tijdens het Street Art Festival Ede de Keesomtunnel onder handen namen, konden op veel bekijks rekenen. Internationale artiesten waren vrijdag en zaterdag bezig de tunnel te voorzien van ware kunstwerken. Volgens organisator Xander van Soelen kwam dat onder andere doordat er veel wandel- en fietsverkeer door de tunnel komt. Voor voorbijgangers bleven staan kijken bij het festival.Eerder knapten internationale artiesten de tunnel bij de Bospoort al op.

Nieuwe opzet Record Store Day geslaagd

De nieuwe opzet van Record Store Day in Ede is volgens Joep Siepman, eigenaar van de organiserende cd-zaak, geslaagd. Record Store Day is de dag dat de vinylplaat wereldwijd extra aandacht krijgt. Artiesten treden op in platenzaken en er worden speciale platen uitgegeven.In Ede waren de optredens dit jaar niet in de winkel, maar op een podium op straat. Dat trok extra bekijks. Verder waren er meer optredens omdat ook Cultura bandjes geregeld had. Ook de speciale vinylplaten liepen volgens Siepman goed. Indien mogelijk wil hij volgend jaar de bandjes ook buiten laten spelen.

Lezing chronische pijn door Jeanine van de Vis in Het Westhoffhuis Lunteren

Schrijf je nog snel in voor de informatieavond over Chronische Pijn komende maandag avond 24
Het bericht Lezing chronische pijn door Jeanine van de Vis in Het Westhoffhuis Lunteren verscheen eerst op Ede .

Brandweer vaardigheidstoets in Wekerom

Diverse korpsen uit de regio Gelderland Midden hadden op zaterdagmorgen een vaardigheidstoets om hun kunnen
Het bericht Brandweer vaardigheidstoets in Wekerom verscheen eerst op Ede .

Ede krijgt verzetsheldenwijk

Ede krijgt op het voormalige kazerneterrein Simon Stevin een verzetsheldenwijk. Vijftien verzetshelden krijgen een eigen straatnaambord in de wijk. Verder krijgen vijf personen uit het verzet een straatnaambord in één van de buitendorpen. De namen werden zaterdagmiddag bij de start van het Vrijheidsfestival bekend gemaakt. Daarbij waren nabestaanden van de verzetshelden aanwezig.Na afloop van de bekendmaking, konden bezoekers terecht in en rond het Akoesticum waar de hele zaterdag de vrijheid van Ede gevierd werd. De middag eindigde met een maaltijd met veteranen.

Bevrijding Ede herdacht

Met een sobere ceremonie aan de Vosakker in Ede werd zaterdagmiddag de bevrijding van Ede herdacht. Na korte toespraken van Gerard Gijsbertsen en burgemeester Cees van der Knaap werd er een minuut stilte gehouden. Daarop volgde het eerste couplet van het Wilhelmus.Ede werd in 1945 op 17 april bevrijdt. Tijdens de bevrijding vielen zes burgerdoden. De ceremonie werd afgesloten met het leggen van bloemen.

Tiende openingstoernooi polocrosse Otterlo

In het weekend van 29 en 30 april wordt in Otterlo het tiende openingstoernooi polocrosse gehouden. Het publiek kan rennende paardenhoeven, rondvliegende ballen en fanatieke spelers verwachten. Internationale spelers gaan te paard de wedstrijd aan tegen de Nederlandse polocrossers.Polocrosse is een combinatie van lacrosse en polo en is overgewaaid uit Australië. Het spel wordt gespeeld met een stick met een netje aan het uiteinde en een rubberen bal. Voor meer informatie kunt u terecht op www.polocrosse.nl.

Harskamp – Dronken Voorthuizenaar belde onnodig 112

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er een man die vanuit Harskamp stomdronken
Het bericht Harskamp – Dronken Voorthuizenaar belde onnodig 112 verscheen eerst op Ede .

Schaapskudde weer aan de wandel op de Edese en Ginkelse heide

De lammertijd is weer ten einde bij de Edese schaapskudden en de lammetjes van beide
Het bericht Schaapskudde weer aan de wandel op de Edese en Ginkelse heide verscheen eerst op Ede .

Kijk Uit Attention tot 30 april beklimbaar

Bij goed weer is het tot en met 20 april mogelijk om het kunstwerk 'Kijk Uit Attention' in de tuin van het Kröller-Müller Museum te beklimmen. Het kunstwerk was na een ongeval jarenlang niet beklimbaar. Door toegenomen eisen op het gebied van veiligheid heeft het museum bouwkundige voorzieningen op de trap moeten aanbrengen.Vorig jaar was de trap (op de foto nog zonder veiligheidsvoorzieningen) ook al twee maanden open, bij wijze van proef. Later dit jaar zal het kunstwerk ook open zijn, de data zijn terug te vinden op de site van het museum.

Scholen kleuren oranje tijdens Koningsspelen

Veel scholen kleurden vrijdag oranje vanwege de Koningsspelen, ook de Wingerd in Bennekom. Daar volgden de leerlingen niet het landelijke programma van de Koningsspelen, maar werd in de buurt een vossenjacht gehouden.De leerlingen uit groep 8 zaten verkleed in de wijk en groepjes met kinderen uit verschillende klassen gingen, onder leiding van groep 7, naar de vossen op zoek. Na afloop van de Vossenjacht werd het lied 'Okido' gezongen, dat is speciaal voor de Koningsspelen geschreven.

Heropening speel- en beweegtuin Veldhuizen

Vrijdagmiddag werd de vernieuwde speel- en beweegtuin in Ede-Veldhuizen geopend. Dat gebeurde door wethouder Meijer. Een aantal toestellen was nodig aan vervanging toe. Bij het plaatsen van nieuwe toestellen, is ook gedacht aan een oudere doelgroep.De vernieuwde speeltuin moet de sociale cohesie, de gezondheid en de vitaliteit van omwonenden bevorderen en zo bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk. De speeltuin heeft de naam Koekeltse Veldmuis gekregen.

Politie waarschuwt voor neppistolen

De Edese politie waarschuwt op Facebook voor het gevaar van balletjespistolen die er als echt uitzien. Dit naar aanleiding van een bezorgde moeder die eind maart het balletjespistool van haar zoon af kwam geven op het bureau. Op de foto ziet u, naast het balletjespistool, een echt pistool.De politie geeft aan bij melding altijd uit te gaan van een echt vuurwapen met alle gevolgen van dien. In Veenendaal hield de politie onlangs met getrokken wapens jongeren aan die neppistolen bleken te hebben.

Pagina's

Briljante kansen zijn vaak knap vermomd als onoplosbare problemen.
Onbekend

Nieuwsbrief ontvangen?

Het Weer

meer weer