Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuws Ede en Omgeving

Jan Telgen Officier in de Orde van Oranje Nassau

Prof. dr. J. Telgen (66 jaar) uit Lunteren, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.... Burgemeester van Enschede reikt Koninklijke onderscheiding uit De onderscheiding is uitgereikt tijdens een symposium ter ere van zijn afscheid als hoogleraar Inkoopmanagement voor de publieke sector bij de Universiteit Twente. Jan Telgen is sinds 1987aan deze universiteit verbonden. Gedurende zijn gehele loopbaan heeft decorandus zich vanuit diverse rollen ingezet voor het publieke inkoopbelang en was hij een pionier op het terrein van de professionalisering en wetenschappelijke onderbouwing van openbare aanbestedingen.

Vijftig oude huizen Kolkakkerweg zijn begin 2019 weer als nieuw

Met het verwijderen van de eerste dakpan werd donderdag officieel gestart met de renovatie van 50 woningen aan de Kolkakkerweg. De familie Haalboom kreeg de oude dakpan uit handen van Marian Teer van Woonstede. De familie woont hier al 32 jaar en keert na de renovatie terug naar hun gerenoveerde woning.

Pauwen maken elkaar het hof

Op publieksboerderij de Proosdij lopen witte pauwen die laten zien hoe mooi ze zijn. (Foto: Milka Sytsma-Sarfaty, natuurfotograaf)

Verwachtingen PEK overtroffen met SCHAFT

Ede - PEK-Jubileumtentoonstelling SCHAFT! is zaterdag 19 mei denderend geopend met een optreden van Theatergezelschap 7090, een filosofische inleiding van Ingrid van Aert en de aanwezigheid van enkele kantinedames. Pieter Vermeulen verrichtte de opening met het klassiek doorknippen van een lint. Het bezoekersaantal van bijna duizend mensen bij de opening en tijdens het pinksterweekend overtreft alle verwachtingen.

Column: Al die vogels lijken op elkaar!

Waarschijnlijk vraagt iedereen zich weleens af: welke vogel is dat toch?
Vogelaars is dat zeker vaak gebeurd. Ook ik heb me vroeger geregeld afgevraagd welke vogel ik zag. En wanneer je net de tuinvogels onder de knie hebt zie je in het bos weer andere vogels. Ken je die na een tijdje ook, zie je op de heide wéér andere vogels. Kun je weer opnieuw beginnen... Nog maar te zwijgen over vogels van moerasgebieden en weidevogels.

Kerst en Pasen beleef je in de Edesche Concertzaal

Kerst en Pasen vier je met twee grote ensembles in de Edesche Concertzaal. Op zaterdag 22 december wordt het podium gevuld door het beroemde Roder Meisjeskoor. Zij brengen samen met organist Sietze de Vries een typisch Engels 'Festival of Lessons and Carols'. Op zaterdag 23 maart neemt het Apollo Ensemble je mee in een van de mooiste passies uit de barok: de 'Brockes-Passion' van Georg Philipp Telemann.

65 jaar getrouwd: 'De vonk sloeg over op de kleuterschool in Wekerom'

Op de kleuterschool in Wekerom sloeg de vonk over, ze trouwden in Barneveld en woonden meer dan veertig jaar in Zuid-Afrika. Arie Hazeleger en Roelofje van Roekel vierden 21 mei hun briljanten huwelijk.

De Huurdersbond Ede: 'Huurder financieel in de knel'

De Huurdersbond maakt zich ernstig zorgen over de sociale huur. Volgens de bond zijn de huurprijzen meer gestegen dan de inkomens. Daardoor hebben huurder moeite om hun hoofd boven water te houden.

Leerkracht Ede op non-actief na grensoverschrijdend gedrag

De politie doet onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van een leerkracht op basisschool Edese Schoolvereniging in Ede. Dat zegt directeur Martin Roes.

Binnenstad in ban van kunst - Ede Stad

Ede StadBinnenstad in ban van kunstEde StadEDE Komend weekend is de Edese binnenstad het decor van het vierde Pop-up Festival. Drie dagen van kunst, theater en muziek op verrassende locaties. Als het lukt om mensen even te prikkelen en uit hun dagelijkse werkelijkheid te halen, is Arno Setz, ...

Peter de Pater: 'Ik sta tussen de mensen' - Ede Stad

Ede StadPeter de Pater: 'Ik sta tussen de mensen'Ede StadGemeenteBelangen bestaat in Ede nu 52 jaar. In 2010 kwam de partij na lange tijd weer in het college. Piet van der Klok, Helène Hullegie en Gerrie Ligtelijn zijn de illustere voorgangers van zijn partij. ,,We hebben altijd rond de twee zetels ...

Hoogspanningsleidingen mogelijk onder de grond - Omroep Ede

Omroep EdeHoogspanningsleidingen mogelijk onder de grondOmroep EdeVolgens Omlo zou de besluitvorming sneller moeten en sneller tot een afronding van dit dossier komen. De provincie weigerde tot nu toe om medefinancieer te zijn van de mogelijke verkabeling. Gemeente Ede vroeg al meerdere malen of de provincie wilde ...

Start renovatie woningen Ede begonnen - Omroep Gelderland

Omroep GelderlandStart renovatie woningen Ede begonnenOmroep GelderlandEDE - Met het verwijderen van de eerste dakpan is donderdag officieel begonnent met de renovatie van 50 woningen aan de Kolkakkerweg in Ede. De familie Haalboom kreeg de oude dakpan uit handen van Marian Teer van Woonstede. De familie woont al ...

Financier voor Vérian; zorg geborgd - Ede Stad

Ede StadFinancier voor Vérian; zorg geborgdEde StadEDE Voor Stichting Vérian en Vérian Zorgcentrale is onlangs een financier gevonden, Ledeboer Investments BV. Ledeboer Investments BV krijgt met deze financiering de zeggenschap over Stichting Vérian en de Vérian Zorgcentrale BV. Stichting Vérian en ...en meer »

Inwoners: Veenendaalse plannen moeten scherper

VEENENDAAL - Het concept-raadsprogramma van ChristenUnie, VVD, SGP en ProVeenendaal moet scherper worden, en concreter. Dat betoogden inwoners van de stad die eenmalig hun mening mochten geven over de plannen.

Leerlinge uit Wijk bij Duurstede overleden aan infectieziekte, GGD waarschuwt klasgenootjes

Een 14-jarig meisje uit Wijk bij Duurstede is zondagmorgen overleden aan de infectieziekte meningokokken. Haar klasgenoten van havo 2 en alle andere leerlingen van het Revius Lyceum zijn per brief op de hoogte gebracht van de oorzaak van haar overlijden.

Heuvelrug en Rhenen willlen ook meedoen aan komst Vuelta

RHENEN - De gemeente Rhenen en de gemeente Utrechtse Heuvelrug scharen zich achter de kandidatuur van de provincie Utrecht voor de start van de Vuelta in 2020. Ook vijfhonderd ondernemers willen meedoen.

Oorlogsheld Pierre vindt eeuwige rust op de Greb

RHENEN - Hij was een van de eerste Nederlandse gesneuvelden in de Tweede Wereldoorlog: sergeant Pierre Clevis uit het Noord-Limburgse Broekhuizenvorst. Op 10 mei 1940 's ochtends kreeg zijn kazemat in de Maaslinie nabij Katwijk (bij Cuijk) een Duitse voltreffer. Donderdag vonden zijn stoffelijke resten hun laatste rustplaats op het Militaire Ereveld op de Grebbeberg in Rhenen.

Politieheli zocht in Wageningen mee naar verdacht duo bij garage

WAGENINGEN - Een politiehelikopter, die toevallig in de buurt was, heeft de Wageningse politie woensdagmiddag geholpen bij het zoeken naar twee verdachte personen. Ondanks de luchtsteun en een zoekactie op de grond, werd het duo niet gevonden.

OM: Vier jaar cel voor steekpartij na ruzie op de fiets

ARNHEM/EDE - Justitie wil dat een 23-jarige Edenaar jaar vier jaar de cel in gaat nadat hij in de nacht van 10 februari een plaatsgenoot met een mes tweemaal in de buik stak. Een jaar van die straf zou voorwaardelijk zijn.

Pagina's

Beter mee-verlegen dan om-verlegen
Nederlands Spreekwoord

Nieuwsbrief ontvangen?

Het Weer

meer weer