Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuws Ede en Omgeving

Hervormd Ede staat stil bij 125-jarig bestaan zondagsschool - Reformatorisch Dagblad

Hervormd Ede staat stil bij 125-jarig bestaan zondagsschoolReformatorisch DagbladIn Ede is eerder deze maan het 125-jarig bestaan van de hervormde zondagsschool herdacht. Sprekers op deze bijeenkomst waren ds. J. de Jong, ds. J. M. Molenaar, C. M. Codee (Bond voor Hervormde Zondagsscholen) en een oud-leidinggevende.

Eerste standaardwerk voor baby-yoga

Bennekom - Het eerste complete oorspronkelijk Nederlandstalige boek over baby-yoga is een feit. Het was voor Gea Scholtens-Stiekema uit Wageningen al jaren een gemis dat een dergelijk boek voor jonge ouders en professionals nog niet voorhanden was. Daarnaast was het voor Gea al jaren een wens het boek op de markt te brengen. Op 19 november werd het eerste boek uitgereikt tijdens de boekpresentatie in het Koetshuis aan Marlies Maes oud inwoonster van Ede, die op dit moment zwanger is.

Ben Smeenk vertrekt bij Rabobank

Na een loopbaan van ruim 38 jaar bij de Rabobank vertrekt Ben Smeenk aan het einde van dit jaar. De directeur Bedrijven van Rabobank Vallei en Rijn verlaat daarmee ook de organisatie. "De wens om nog eens zelfstandig ondernemer te worden, komt nu een stap dichterbij. Ik blijf overigens in Bennekom wonen en ambassadeur voor de Rabobank."

De Muur van Mussert is van ons allemaal - Trouw

TrouwDe Muur van Mussert is van ons allemaalTrouwDat het college van b. en w. in Ede inzake de Muur van Mussert zich afhankelijk van het Rijk opstelt, is onbegrijpelijk. De gemeente zou de Muur moeten omarmen samen met de provincie Gelderland en het Rijk. De provincie heeft getoond in staat te zijn ...

'Deze ervaring is echt een aanrader' - Ede Stad

Ede Stad'Deze ervaring is echt een aanrader'Ede StadEDE De Edese Jack van de Biezen neemt dit seizoen deel aan het tv-programma Het Instituut, dat wordt uitgezonden op NPO1. Dit seizoen was hij al meerdere keren te bewonderen op tv, en ook in de laatste drie afleveringen is hij het onderwerp van ...

Gesprek over behoud Muur van Mussert

LUNTEREN - Er komt een onderhoud over het mogelijk behoud van de Muur van Mussert op De Goudsberg in Lunteren.  Dat meldt Johan Weijland, verantwoordelijk wethouder, in een brief aan de Edese gemeenteraad.

Veenendaal heeft schoonste winkelgebied

VEENENDAAL Veenendaal heeft het schoonste winkelgebied van de middelgrote gemeenten in Nederland. Tot die conclusie komt stichting Nederland Schoon in de jaarlijkse verkiezing.

Reusachtige waterkever op de Wageningen Campus

WAGENINGEN - Hoogleraar Marten Scheffer is een actie gestart om Wageningen Universiteit voor het 100-jarig bestaan (in 2018) een reusachtig beeld te geven van een waterkever. 

Benzinedief vernielt 12 auto's in Ede

EDE - Aan de Wildforster in Ede zijn zondagochtend vroeg twaalf auto's beschadigd. Dat meldt de politie.

SGP Ede presenteert kandidatenlijst - Ede Stad

Ede StadSGP Ede presenteert kandidatenlijstEde StadDe grootste politieke partij in Ede slaagde er net als de VVD Ede na die verkiezingen niet in om wederom deel uit te maken van het college van burgemeester en wethouders. Later vertrok Van de Weerd naar Nunspeet om daar burgemeester te worden.

Ouders up-to-date na bezoek Scholenmarkt Ede 2017 - Edese Post (persbericht) (Blog)

Edese Post (persbericht) (Blog)Ouders up-to-date na bezoek Scholenmarkt Ede 2017Edese Post (persbericht) (Blog)Afgelopen week hebben veel ouders de Scholenmarkt Ede bezocht bij Aeres VMBO Ede (voorheen Groenhorst). Hiermee hebben ze de kans benut om op één avond kennis te maken met alle scholen in het voortgezet onderwijs in Ede en Wageningen én ...en meer »

Mid Ocean Brands verhuist naar Ede - Ede Stad

Ede StadMid Ocean Brands verhuist naar EdeEde StadEDE Mid Ocean Brands, een toonaangevende speler in Europa op het gebied van relatiegeschenken en promotionele artikelen, verhuist van Barneveld naar Ede. Het snelgroeiende bedrijf heeft met Plantion een overeenkomst gesloten voor de huur van ...

Alleen Ede, Weesp en Terneuzen krijgen nieuwe vuurwerkvrije zone

Dit jaar komen er nauwelijks vuurwerkvrije zones bij. Net als de afgelopen twee jaar wijst ongeveer een kwart van de gemeenten gebieden aan waar tijdens de jaarwisseling niet geknald mag worden.

Dakloos Filmhuis zoekt nog naar zaal

VEENENDAAL Waar moet het heen met het Veenendaalse Filmhuis? De dakloos geworden filmclub is nog steeds op zoek neer een tijdelijk onderkomen sinds de gedwongen sluiting van Spectrumgebouw. 

Rust weergekeerd rond Domus+Batelaar in Lunteren

LUNTEREN - Het is relatief rustig aan de Postweg in Lunteren. Er zijn geen grote incidenten meer geweest en de communicatie tussen directie van de Domus+Batelaar en de bewoners van het buitengebied verloopt goed. 

Onderzoek extra ontsluiting van Rietkampen

EDE  - Een groep bewoners van de Rietkampen in Ede wil een extra ontsluiting van de wijk. Die zou moeten komen aan de zuidelijke kant van de buurt. 

Centrum Rhenen nog een nachtje dicht

RHENEN - Het centrum van Rhenen gaat deze week nog een nachtje op slot. Van woensdag op donderdag wordt op drie plekken verkeersdrempels met een zebrapad aangelegd.

Sinte Klazien en Zwarte Pjotr

Ruim een halve eeuw geleden kreeg mijn rotsvaste geloof in Sint Nicolaas een abrupte nekslag. Het leek mijn ouders toen een leuk idee om bij ons thuis een Sinterklaas en Zwarte Pieten uit te nodigen om pakjesavond extra feestelijk te maken. In de krant hadden ze een advertentie gezien waarin Sint Nicolaas aanbood om een thuisbezoek af te leggen.

Barnevelds bedrijf koopt Lunters congrescentrum De Werelt

LUNTEREN - Congrescentrum De Werelt in Lunteren heeft een nieuwe eigenaar. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft het verkocht aan de TeKa Groep in Barneveld. 

Wethouder Weijland praat over behoud Muur van Mussert

LUNTEREN - Er komt een onderhoud over het mogelijk behoud van de Muur van Mussert op De Goudsberg in Lunteren. 

Pagina's

Dat wat mijn leven goed maakt, maakt ook mijn dood goed.
Zhuang Zi

Nieuwsbrief ontvangen?

Het Weer

meer weer