Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuws Ede en Omgeving

Edese scholen: vmbo daalt niet - Ede Stad

Edese scholen: vmbo daalt nietEde StadINSTROOM ,,In de eerste klassen blijft de instroom hier stabiel", zegt Groenhorst Ede-directeur Mark Dees. ,,En zeker omdat we weten dat er wat krimp is in groep 8, er zijn per slot van rekening minder jonge kinderen in de regio, betekent dat het vmbo ...

Lezing over Edese landschappen - Omroep Ede

Omroep EdeLezing over Edese landschappenOmroep EdeSchrijver en samensteller Wim Huijser van het boek Parels van de Edese landschappen geeft donderdagavond 18 januari in Boek en Buro Ede een lezing over de Edese landschappen, op basis van zijn boek. In November verscheen het boek "Parels van de Edese ...

Singer songwritersfestival - Omroep Ede

Singer songwritersfestivalOmroep EdeTheater Cultura en het nieuwe Centrum voor Popcultuur Ede presenteren samen op vrijdagavond 26 januari het singer-songwriter festival van Ede. Op deze avond kun je in Cultura genieten van jong talent, oude bekenden en onverwachte samenwerkingen. Het ...

Syriëgangers uit Ede en Amsterdam aangehouden op Schiphol - NOS

NOSSyriëgangers uit Ede en Amsterdam aangehouden op SchipholNOSOp luchthaven Schiphol zijn vrijdagmiddag twee Syriëgangers aangehouden. Het duo kwam uit Turkije en werd begeleid door de marechaussee. Tegen beiden liep een internationaal aanhoudingsbevel, uitgegeven door het Landelijk Parket. De twee worden ...Edese terugkeerder uit strijdgebied aangehoudenEde StadTwee terugkeerders uit Syrië en Irak aangehouden op SchipholAT5Gelderse Syriëganger opgepakt op SchipholOmroep GelderlandRTL Nieuws -Panoramaalle 13 nieuwsartikelen »

Stel uit Ede belt 16 keer 112 - Omroep Gelderland

Omroep GelderlandStel uit Ede belt 16 keer 112Omroep GelderlandEDE - Een stel uit Ede heeft zondag binnen twee uur maar liefst zestien keer noodnummer 112 gebeld, meldt de Politie Ede dinsdagmiddag op Facebook. Bij de eerste melding zou er volgens de politie sprake zijn van een conflict. Agenten hebben tussen het ...Stel uit Ede blijft ondanks waarschuwingen alarmnummer bellenEde Stadalle 2 nieuwsartikelen »

Bewoners flat Gersteveld mogelijk misselijk door brandend plastic

VEENENDAAL - Het is nog onduidelijk waarvan drie bewoners van een flat aan de Veenendaalse Gersteveld maandagavond misselijk zijn geworden. De brandweer vermoedt verbrand plastic in een kelderbox eronder.

Dimbare straatlampen op Rijksstraatweg Amerongen

AMERONGEN - De Rijksstraatweg N225 in Amerongen krijgt dezer dagen nieuwe wegverlichting. De provincie laat daar de verouderde verlichting tussen De Kievit en de Burgwal over een lengte van een halve kilometer vervangen.

Stadsgracht zonder blik en plastic

WAGENINGEN - Marike van der Leeden, raadslid voor de Stadspartij Wageningen, heeft vorig jaar meegedaan aan een opschoonvaart in de Wageningse stadsgracht. En ze haalde daar heel veel drankblikjes en plastic flesjes uit het water.

Buurtbewoners bezorgd over 'versteende bejaardenwijk'

WAGENINGEN - Er staan al zoveel huizen rondom het Olympiaplein en er wonen al zoveel senioren in die buurt. Plannen van de Wageningse burgemeester en wethouders om op de plek van de te slopen Olympiahal 40 appartementen te bouwen, worden door omwonenden niet met gejuich onthaald.

Aanhoudingen en telefoons in beslag na 'belletje lellen 2.0'

EDE - 'Belletje lellen 2.0' noemt de politie in Ede het, maar toch konden de agenten er niet erg om lachen dat liefst 16 maal het noodnummer 112 gebeld werd. Toen de maat vol was besloten ze het toestel in beslag te nemen.

Column: Het valt wel mee

Vanochtend las ik dat een van 's werelds grootste medicijnfabrikanten stopt met het onderzoek naar een medicijn tegen Alzheimer. En daarnaast hoorde ik in een reportage dat van de zeven mensen die aan deze ziekte lijden er "maar" één in het laatste stadium overlijdt. Met dementie is goed te leven was de boodschap. Misschien vindt de medicijnfabrikant dat ook. Misschien moeten we ons niet al te druk maken en valt het allemaal wel mee.

Zorgen bij bewoners over lekkende ‘de Bult’ in Wekerom

WEKEROM - De oude stortplaats ‘de Bult’ in Wekerom lekt giftige stoffen. Dat zeggen omwonenden die zich ernstig zorgen maken over de schadelijke gevolgen van de lekkage. Zij willen dat de gemeente optreedt, omdat ze vrezen voor hun gezondheid.

Nine is geitenmelker van beroep, een gat in de markt

RHENEN - Elke nacht om 01.30 uur gaat de wekker bij Nine van Bemmel. Dan gaat ze op pad om dieren te melken. ,,Een heel fijn leven zo.’’

Monkey Town in Ede gaat vrijdag open

EDE - Indoorspeelparadijs Monkey Town aan de Veling Meineszstraat in Ede gaat vrijdag open.

SP voelt zich aan de kant gezet in discussie stadsstrand

VEENENDAAL - Wat gaat er gebeuren met het stadsstrand in Veenendaal? Iedereen mocht meedenken en plannen indienen. De SP baalt echter een beetje dat ze buiten de werkgroep wordt gehouden die de plannen bekijkt.

Werkgelegenheid in Gelderland weer op niveau van voor crisis

De werkgelegenheid in Gelderland is vorig jaar flink toegenomen. In 2017 waren er 991.700 mensen aan het werk in de provincie, bijna 16.000 meer dan een jaar eerder. Daarmee is de werkgelegenheid nu weer gelijk aan het niveau van voor de economische crisis.

Filmmuziek met Lavinia Meijer en Feico Deutekom

Lavinia Meijer, de ongekroonde koningin van de harp, speelt samen met pianist Feico Deutekom prachtige filmmuziek. Beluister hen op de vrijdagen 19 en 26 januari in de Edesche Concertzaal. Het Praagse Bennewitz Quartet dompelt je zaterdag 20 januari onder in Dvoráks kleurrijke wereld van natuur en volksmuziek.

Verloren of gevonden

Iedereen is wel eens iets verloren of komt iets tegen langs de weg. Het voorwerp kunt u thuis bewaren en melden bij de gemeente of afgeven in het gemeentehuis (Raadhuisplein 3 in Ede). Er zijn twee websites waar u terecht kunt daar kunt u zoeken naar uw eigendom of juist een gevonden voorwerp aanmelden als gevonden. Kijk dus hier bij iLost of hier voor 'Verloren of gevonden'.

Voortaan pinnen in bussen Syntus - Ede Stad

Ede StadVoortaan pinnen in bussen SyntusEde StadEDE De bussen van Syntus krijgen er nieuwe betaalmogelijkheid bij. Naast betaalmiddelen als de OV-chipkaart en de Syntus app kunnen losse kaartjes vanaf nu ook afgerekend worden met PIN (contactloos) of creditcard. ,,Al deze manieren van betalen zijn ...en meer »

Monkey Town Ede vrijdag open - Ede Stad

Ede StadMonkey Town Ede vrijdag openEde StadEDE Indoor speelparadijs Monkey Town in Ede opent vrijdag de deuren. Dat meldt het bedrijf op Facebook. Het speelparadijs zou eigenlijk eind 2017 al open gaan, maar de opening moest vanwege uitgelopen werkzaamheden enkele weken uitgesteld worden. Nu is ...

Pagina's

Moed om te twijfelen heb ik, geloof ik, aan alles. Ik heb moed om te strijden, geloof ik, tegen alles. Maar ik heb niet de moed om iets te bezitten, iets in eigendom te hebben.
Soren Kierkegaard

Nieuwsbrief ontvangen?

Het Weer

meer weer